Bend Blur oduševio fanove novim albumom

Album „The Ballad of Darren“ biće predstavljen tokom specijalnog koncerta u londonskoj sali Eventim Apollo 25. jula. Tada će bend prvi i jedini put odsvirati ceo novi album, od početka do kraja. Događaj će moći da se prati online kupovinom posebnih elektronskih karata

 

Za manje od šest meseci od susreta i inicijalne ideje, grupa Blur je objavila deveti studijski album nakon osam godina izdavačke pauze.Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James i Dave Rowntree su se početkom godine našli u Damonovom studiju gde su razgovarali o mogućem ponovnom okupljanu i snimanju novih pesama. Rezultat tog munjevitog i kreativnog rada je album „The Ballad of Darren“ koji je upravo objavljen.

Pesme su nastajale u duhu najprepoznatljivijih pesmama benda Blur. Sa dovoljno iskustva, godina poznanstva i druženja snimanje je teklo jednostavno. Novi album je prepun referenci kako na kompletnu diskografiju Blura tako i na period ekstremne dominacije brit popa na evropskom kontinentu.

Da se radi o albumu koji je mnogo više od povratničkog sugerisao je prvi singl „The Narcissist“. Pesma je odmah zainteresovala medije i fanove. Grupa Blur je ubrzo krenula na svetsku turneju koja je u prvoj fazi kulminirala veoma emotivnim rasprodatim koncertima na Wembley stadionu 8. i 9. jula.

Album „The Ballad of Darren“ biće predstavljen tokom specijalnog koncerta u londonskoj sali Eventim Apollo 25. jula. Tada će bend prvi i jedini put odsvirati ceo novi album, od početka do kraja. Događaj će moći da se prati online kupovinom posebnih elektronskih karata.Izdanje „The Ballad of Darren“ je dostupno od 21. jula a fokus singl je „Barbaric“.

Album štampan na vinilu je dostupan u pretprodaji na mascom.rs

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika