Bend Ritam Nereda predstavio video spot za numeru „Novo doba“

 

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji postoji od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim pank, metal i hard core zvukom. Nakon skoro dvadeset godina od poslednjeg studijskog albuma, Ritam nereda objavljuje deveti studijski album - najsnažniji i najreprezentativniji u svojoj dosadašnjoj diskografiji.

„Ritam Nereda donosi haotične slike vremena u kome živimo. Kritika društva i sistema se oslikava žestokom muzikom, iskrenim tekstovima i beskompromisnim stavom. „Novo doba“ je trinaesti album po redu i on je nastavak cele sage koju Ritam Nereda nosi već preko trideset pet godina. Album je sniman u studijima „Pavarotti“ u Mostaru i „Road“ u Novom Sadu,“   izjavio je frontmen benda Boban Petronić.

Objavljivanjem albuma „Novo doba“ izdavačka kuća Mascom se pridružuje globalnoj manifestaciji „Record Store Day 2023“ što ovom izdanju dodatno daje na značaju.

Pesma „Novo doba“ dobila je vizualizaciju koja u velikoj meri oslikava našu surovu realnost. Vrlo direktno i sa jakom porukom, kako nas je ovaj bend do sada i navikao.

"Ova ideja nam se dugo mota po glavama. Stavili smo je na ekran jer smo i ovoga puta hteli direktno da kažemo ono što imamo da kažemo. Nema razloga za objašnjenjima, pogledajte spot i sve će vam biti kristalno jasno," rekli su momci iz benda.

Ritam Nereda u subotu 16. decembra nastupa u Novom Sadu u KC Hali 2 (Novosadski sajam) gde će im se kao gosti pridružiti bendovi Šank?! iz Zagreba i Inside Out iz Noviog Sada.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika