Kruz Roudi i nova stvar: Sve kruži

U petak, 4. avgusta u 8 uveče slušajte ih Na zidiću, Plato Milana Mladenovića, DOB

 

Kruz Roudi na domaću alternativnu scenu donosi mješavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk sa indi i fank elementima. Bend je osnovan krajem 2021, a koncertno je aktivan od jeseni prošle godine. Iza sebe ima debi singl „Repriza“, kao i upravo objavljenu pjesmu „Sve kruži”, drugi singl sa predstojećeg istoimenog albuma prvijenca, čije objavljivanje za izdavačku kuću Lampshade Media očekujemo u jesen ove godine.

Sastav čine tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – koji su u studiju i na bini u savršenoj harmoniji. Autentičnost i dinamiku standardnoj gitara/bubanj/bass postavi dodaje spoj tri vokala, koji se međusobno prate, nadopunjuju i doprinose finoj atmosferičnosti i melodičnosti kao glavnim odlikama njihovog zvuka.

Roudiji u „šteku“ imaju pripremljen album prvijenac, koji se za sada može čuti samo uživo, a koji će u predstojećem periodu izlaziti sukcesivno, singl po singl, za izdavačku kuću Lampshade Media. Predstojeći album „isprobali“ su u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Senti, binu su do sada delili sa bendovima Lufthansa (MK), Harakiri (MK), Northern Revival, Direct Drive, Uroš i Nejaki, Jolly Little Bunch, Echo Spiritus i drugim, a dosadašnji utisci pokazuju da je zvuk benda prijemčiv najrazličitijim senzibilitetima publike. Tome svedoči i najveći broj glasova publike na događaju u organizaciji Novosadske Alternative, kojim su zavrijedili nastup na predstojećem festivalu „Veštičarenje“ u Novom Sadu.

 

Kruz Roudi, Foto: Facebook official

 

„Pesma Sve kruži se bavi našim zamišljenim putovanjima, u laganoj vožnji po lavirintima sopstvenog duha. Ona je povezivanje sa prirodom, traženje ravnoteže, hodanje po cikličnim životnim stazama na kojima povremeno zastajemo i postavljamo pitanje: da li je sve što se dešava, zapravo, već bilo – kaže o novoj pjesmi benda pjevač, gitarist i tekstopisac Mladen Rakić.

Njihov prvi singl „Repriza” dijelio je poziciju u polufinalu za Nagradu Milan Mladenović sa još 46 bendova, što ovom alternativnom trojcu u usponu daje poseban zalet: „Činjenica da se već naš prvi singl plasirao u polufinale ove prestižne nagrade je zaista vetar u leđa, potvrda da smo napravili nešto kvalitetno i da se naša muzika razvija u dobrom smeru“– smatraju momci iz benda Kruz Roudi.

„Uzbuđeni smo povodom svega što smo do sada uradili i svega što tek predstoji, kao i što će baš Koncert na Zidiću Doma omladine biti naš prvi nastup u Beogradu. Sviraćemo pesme sa predstojećeg albuma i želimo da pružimo najbolju svirku do sada!“, poručuju momci iz benda Kruz Roudi.

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih ljetnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U jedanaestoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika