QUEENS OF THE STONE AGE objavili dugo očekivani album „In Times New Roman...“

Beogradska promocija u suradnji Lampshade Media i MUZZIK TV a prilog se može videti na Muzzikovim TV kanalima MOBA, MUZZIK, MTS, ZZTV i ROCK

„Dokazuje trajnu snagu grupe s mnogo naelektrisanih trenutaka." – The Wall Street Journal

„Samo jedan bend može da učini da fontovi zvuče cool, a to je Queens of the Stone Age.“ – Associated Press

„Direktan i žestok... Hommeovo pisanje pjesama postaje sve ličnije i ranjivije. Nikad više nego sada.“

– Revolver

Queens Of The Stone Age nastavljaju da ”pružaju fanovima nešto čemu će se radovati”. Nakon objavljenih singlova Emotion Sickness i Carnavoyeur, pre par dana objavljen je i Paper Machete.

Danas (16.06.) konačno predstavljaju svoj dugoočekivani, osmi studijski album „In Times New Roman...“, šest godina nakon posljednjeg “Villains” (Matador Records).

Kao deo promotivne kampanje, u 23 grada po celom svetu, među kojima su bili i Zagreb, Rijeka i Beograd, u noći četvrtka na petak (15. na 16. juni)  održan je #qotsamidnightclub tokom koga su prijatelji, predstavnici medija i fanovi bili u prilici da po prvi put preslušaju novi QOTSA materijal. Svi koji su se našli na odabranim lokacijama imali su i jedinstvenu priliku da postanu vlasnici ekskluzivnog glow in the dark tj. svetlećeg u mraku LP-a.

 

QOTSA, Foto: Andreas Neumann

 

U Beogradu “Midnight Club” održan je u suradnji između Lampshade Media i Muzzik TV. “Midnight Club” je kod nas podržan i on line akcijom City Magazina, Rock Radija, Radija 202 i Headlinera - otvaranjem i preslušavanjem primerka ploče “In Times New Roman…”. Ploče su štampane u pet varijanti - zelena, plava, crvena, srebrna i pomenuta, ograničenog tiraža, svetleća u mraku.

Iščekivanje albuma je bilo veliko, a prve reakcije, kako publike tako i kritike, jedinstvene su u pohvali. “In Times New Roman…” snimljen je i miksovan u studiju Pink Duck, čiji je vlasnik Joshua Homme, uz dodatne snimke iz Shangri-La studija. Produkciju su radili sami članovi benda Queens of the Stone Age, a miksovao ga je Mark Rankin.

QOTSA su objavili sedam albuma za 25 godina. Joshua Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita i Michael Shuman sviraju zajedno od 2007.godine, a bubnjar Jon Theodore pridružio im se 2013. godine. Može se reći da su inspiracija za ceo žanr rock muzike i među najpopularnijim svetskim bendovima. Članovi QOTSA-e bili su na turnejama i snimali s Iggyjem Popom, Sparksom, Johnom Paulom Jonesom, PJ Harvey, The Damned, Run the Jewels, Markom Laneganom, Jackom Whiteom, Sharon Van Etten, Daveom Grohlom, Royal Trux, Eltonom Johnom i Beckom.

Ako je slikarstvo "vizualna umjetnost", onda je muzika "vremenska umjetnost". "In Times New Roman..." sjajan je primjer vrhunske umjetnosti: snimci projektuju duboko vjerovanje u moć zvuka i očajničku želju da se na najdubljem nivou poveže sa slušaocem, poštujući svaki trenutak pažnje i posvećenosti slušaoca.

A kada se tome pridodaju tekstovi Joshue Homma, ranjivi, brutalni, lični, iskreni - “In Times New Roman…” je ništa drugo do remek djelo i jedan od najboljih albuma koji je ovaj bend proizveo.

Homme je izmislio muzički jezik koji karakteriše sirovu neposrednost, a koja ide direktno do čistog pokreta i emocije. Vodi vas za ruku do plesnog podijuma, a zatim vam pokazuje gde je hidromasažna kada. A onda se nađeš van sebe pod vrištećim zvezdama.

Prilog se može videti na Muzzikovim TV kanalima MOBA, MUZZIK, MTS, ZZTV i ROCK a evo kako je, ukratko, protekla Midnightclub žurka.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika