Od Predina i Čuturila stigla nam je snažna i lepa, mala rockerska himna da ukrasi Muzzik FM ROCK'N'ROLL kanal

Analogna rasa - Još imaće nas

 

Zoran Predin i Nikola Čuturilo, dvojica izuzetnih glazbenika, singlom „Još imaće nas“ predstavljaju svoj novi zajednički projekt „Analogna Rasa“. Zorana Predina, jednog od najznačajnijih novotalasnih slovenskih kantautora kojeg krasi duhovita i dominantna autorska snaga i Nikolu Čuturila, beogradskog kantautora koji kroz autentični rok’n’roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, vezuje dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost stvaranju glazbe.

Njihov zajednički projekt „Analogna Rasa“ nastao je kao svjedočanstvo bezvremenske kvalitete u vremenu u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

„‘Analogna Rasa’ je projekt srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati s glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže“, objašnjava Zoran Predin.

Analogna Rasa nisu samo ova dvojica vrhunskih glazbenika, već ga čine i glazbenici koji Nikolu Čuturila prate već dvadeset godina: basist Dejan Grujić, klavijaturist Darko Grujić, gitarist Goran Stojković i za bubnjevima čuveni Blagoje Nedeljković Pače. Na samom projektu pridružili su se i ostali svjetski poznati umjetnici poput Gradmira Smuđe koji je osmislio vizualni identitet i fotografa Briana Rašića, koji je snimio fotografije. Režiju potpisuje Vuk Protić a mladi glumac u spotu bio je Alek Ademović.

„Projekat smo nazvali ‘Analogna Rasa’ zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vredni umetnici koji vole da istražuju. Takođe i iz razloga što stvaramo nešto novo. Mi smo zaista u naboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici“, dodao je Nikola Čuturilo.

Predin i Čuturilo pripremaju album koji će s velikim zadovoljstvom koncertno predstaviti publici diljem regije. „Još imaće nas“ je prvi, najavni singl, a za koji je tekst i muziku napisao Nikola Čuturilo. Snimljen je u beogradskom studiju, u muzičkoj produkciji Vladimira Negovanovića.

Album „Analogna Rasa“ bit će objavljen u izdanju dviju izdavačkih kuća, Croatia Recordsa i Lampshade Media. (info: promo)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika