Riječki rockeri One Possible Option imaju spot za "Eter", svoju prvu pjesmu na hrvatskom jeziku s istoimenog, netom objavljenog albuma

One Possible Option će "Eter" prvi put predstaviti publici na riječkoj Zvečki 13. srpnja, zagrebačka promocija albuma održati će se u klubu Močvara 11. rujna, dok će posjetiti i Pulu 12. listopada, šibenski Azimut te kninski A3

 

"Ovaj je album nastao zato što ne znamo kako bismo se drukčije izrazili, osim kroz glazbu. Ovom Svijetu je potrebna pokoja riječ."  rekli su prilikom objavljivanja albuma Eter članovi benda.

Nakon izvrsnog singla "Eter", ujedno prvog na materinjem jeziku, riječka alter rock skupina One Possible Option predstavlja svoj istoimeni studijski album koji je od danas dostupan na streming servisima te u prodaji na LP-u. Drugi album benda donosi izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju. 

"Fantastičan i moćan vokal Denija Kasapovića nosi sve pjesme, ali ne samo izražajnom snagom već odmah primjetnom emocijom u glasu, jer njima su tekstovi jednako važni kao i sama glazba pa je i pjevanje tih stihova istinski nadahnuto i posebno. (...) Pritom su sami producirali album koji zvuči da ga ja producirao Rick Rubin. (...) Nevjerojatno moćno i kvalitetno kao malo koji album u Hrvatskoj posljednjih godina. OPO zaslužuju svjetsku slavu jer imaju sve što im je potrebno da osvoje svijet. Nema nikakve sumnje da će se na kraju godine naći među najboljim albumima 2024. godine." - napisao je Dubravko Jagatić za Nacional.

"Jer, 'Eter' udara jednako snažno – na neki način možda i snažnije – i jednako samouvjereno kao 'No King', nastavljajući, zapravo, taj susret sa svojim slušateljem na najpošteniji, najkorektniji i najkonkretniji, pa i – da se malčice poigram(o) riječima – najkoketniji način. Udarom na osjetila koji prati liniju vlastitog im autorsko-izvođačkog razvoja, dakle, koji nije tek puko razmahivanje opakom formom već autentični glas sposoban artikulirati i timariti buku te pritom biti rječit i slojevit. Maštovit, a bez bespotrebnih avantura u nepoznato." - navodi Toni Matošin za Sounguardian. 

Video za "Eter" djelo je poznatog i nagrađivanog redatelja spotova, Filipa Gržinčića. Sniman je na slikovitom Grobničkom polju i u studiju Filipa Gržinčića u samom srcu Rijeke te je kao i sama naslovnica obilježen motivom maslačka, skromnog, a ipak snažnog cvijeta koji u sebi nosi poruku lakoće i prozračnosti koja metaforički odražava stihove rock singla "Eter".

Velika je novost za One Possible Option što je "Eter" prva pjesma benda na hrvatskom jeziku, izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju.

Pjesma, čiji tekst potpisuje Karmen Kasapović, majka frontmena benda, priča o težnji ka smislenijem načinu postojanja, budeći u slušateljima razmišljanja o srži života i međuljudskim odnosima. One Possible Option, kojeg uz Dejana Adamovića i Borisa Brailu, čine otac i sin, Zdravko i Deni Kasapović, ovim spotom i albumom nastavlja inspirirati i pokretati, dodirujući srca i misli svoje publike.

"Za nas je Eter, u suštini suosjećanje, empatija, stremljenje osobe da u životu bude korisna i pruža utočište onima kojima je to najviše potrebno, dok je glazbeno ovo pjesma u kojoj najviše trenutno uživamo na probama... Između ostalog i zbog toga što poruka i s nama samima zbog jezika lakše i direktnije rezonira u trenutku izvedbe", poručili su dečki iz benda.

Album se nalazi na gramofonskoj ploči i streamingu od 14. svibnja.

One Possible Option će "Eter" prvi put predstaviti publici na riječkoj Zvečki 13. srpnja, zagrebačka promocija albuma održati će se u klubu Močvara 11. rujna, dok će posjetiti i Pulu 12. listopada, šibenski Azimut te kninski A3, a planiraju i nove koncertne datume čije objave se mogu pratiti na društvenim mrežama benda. 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika