Rambo Amadeus je bio na Mountain Music Festu i Kotor Art Festu

U okviru renomiranog i veoma drugačijeg od ostalih, festivala Mountain Music Fest održanog u prvoj polovinu avgusta ove godine na planini Divčibare, između ostalih zvučnih imena regiona, svoj nastup je imao i Svjetski Mega Tzar, Rambo Amadeus.

 

Rambo Amadeus na MMF, Foto: privatna arhiva RA

 

Nazvavši ovaj događaj ovdašnjim Woodstockom, veoma zadovoljan Rambo Amadeus je rekao: „Odlična atmosfera, publika vrlo naklonjena, perfektna organizacija,  šta bi ja kao muzičar mogao da poželim bolje?“

Koncerti su održavani u toku cijelog dana ali vidno raspoloženoj publici ni malo nije smetalo što ih umjesto reflektora, na koje su navikli, na ovom koncertu obasjavalo blago i lijepo planinsko sunce.

 

Rambo Amadeus, Mountain Music Fest, Foto: privatna arhiva RA

 

Međunarodni festival KotorArt - Don Brankovi dani muzike organizovao je koncert pod nazivom “Creating Heritage”. Koncert je održan u ponedjeljak, 14. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21 čas.

Na čelu sa dirigentom Premilom Petrovićem, na koncertu su učestvovali Crnogorski orkestar mladih, sopranistkinje Olivera Tičević, Natalija Radić i Milica Milovanović, narator Dejan Đonović i violončelista Dmitrij Prokofjev.

 

Rambo Amadeus, Pasija po Steli, Foto: Kotor Art Festival

 

Publika je imala priliku čuti, i prisustvovati njihovom trajnom zabilježavanju, četiri djela domaćih savremenih autora koja predstavljaju porudžbine festivala i koja su svoja premijerna izvođenja imala na svečanim otvaranjima tokom nekoliko godina. U pitanju su kompozicije “Pogledi”, za tri soprana, gudački orkestar i elektroniku Nine Perović (1985), “Pasija po Steli”, za sopran, naratora i orkestar Ramba Amadeusa (1963), “Iskra besamrtna”, za naratora i gudački orkestar Ivana Marovića (1981) i “Ja sam mrtav sada, vi ste bili prije”, za violončelo i gudački orkestar Aleksandra Perunovića (1978).

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika