Vse bom dal za tebe kažu Žan Serčič i Cubismo

 

Pjesmom 'Vse bom dal za tebe', u kojoj je udružio snage sa Cubismom, jedan od najsviranijih slovenačkih autora i izvođača, Žan Serčič, u ritmu salse polako se oprašta od nezaboravnog ljeta i najavljuje nadolazeći album i najveći solo koncert njegove karijere.

"Pjesma govori o bezuslovnoj ljubavi koju nađete samo kada odlučite da budete sretni. Svi smo u nekom trenutku pali i samo naš pogled na situacije koje smo prebrodili čini nas jačima. Osim toga, muzika je uvek ta koja leči rane. To je univerzalni jezik i bez obzira na žanr, ljubav prema muzici je jedna, sila zajednička svima", najavljuju Žan i Cubismo po izlasku pesme 'Vse bom dal za tebe'.

Prema podacima Udruženja IPF, prethodni singl "Pusti mi pomin" bio je jedna od tri najzvučnije slovenačke pjesme u prvoj polovini godine.

"Tokom stvaranja nadolazećeg albuma, osjetio sam da mu nedostaje jedan autentični latino komad. Ja sam obožavatelj benda Cubismo - za što je uglavnom zaslužna moja sestra, koja mi ih je pokazala i imao sam čast upoznati sve članove na jednom od njihovih koncerata u Zagrebu.Tamo smo, također zahvaljujući njihovom basisti i koproducentu mog albuma Krešimiru Tomcu, dogovorili suradnju. Pjevač Ricardo je napisao tekst pravo u studiju i ostali muzičari su pratili moje želje i našu zajedničku viziju.Oni su zaista veliki profesionalci i velika mi je čast i zadovoljstvo što smo snimili ovaj duet.To će sigurno biti iskustvo koje će mi ostati zauvijek u sjećanju, “ sumira Žanova razmišljanja o projektu.

Žan: "Jedne večeri u Strunjanu pre godinu dana pevali smo i debatovali sa Janom Plestenjakom i već sam imao pesmu sa melodijom i tekstom. Refren je imao malo drugačiji tekst i Jan je rekao: Daću sve za tebe. To bi trebalo bude fraza. Jan kaže da se toga ne sjeća, ali ovo je još jedan dokaz koliko dijelimo tu ljubav prema muzici. Dakle: hvala Jan!" (Izvor: Radio Fantasy)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika