Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

Nagrada Milan Mladenović otišla u ruke pančevačkih Ljubičica

Dodela nagrada se ove godine održala u Makarskoj, na festivalu Modro i zeleno

 

Rok bend Ljubičice peti je dobitnik muzičke nagrade “Milan Mladenović” istoimene Zadužbine, koja je prvi put dodijeljena na hrvatskom primorju, u Makarskoj.

Bend iz Pančeva Ljubičice pobijedio je sa pjesmom “Dok čekamo pad”, koja je naslovna numera sa njihovog istoimenog albuma.

Odluku da „Ljubičice“ ponesu to priznanje doneo je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Ana Đurić Konstrakta, Branka Glavonjić i Marko Šelić Marčelo iz Srbije, Boris Lajner iz Hrvatske i Zoran Predin iz Slovenije.

Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za „Modro i zeleno“, što je i naziv dvodnevnog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. septembra, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodele Nagrade Milan Mladenović 2023.

Jedan od lidera grupe Ljubičice, Vuk Stevanović, istakao je primajući nagraduda je za bend to ogromna čast.

“Najponosniji smo na ovu nagradu. Dosta smo se trudili oko novog albuma, drago nam je da je žiri prepoznao ovu pjesmu sa tog izdanja. Veoma je važno sve šta radi Zadužbina Milana Mladenovića i zahvalni smo Milanu na svemu što nam je ostavio svojom muzikom”, naglasio je Vuk Stevanović.

 

Dodela nagrade bendu Ljubičice iz Pančeva, foto: Zadužbina Milana Mladenovića

 

Prethodna dobitnica ove nagrade Dina Jashari, makedonska solo umjetnica, prema pravilu, uručila je Ljubičicama petu po redu nagradu “Milan Mladenović”, uz prisustvo predsjednice ove Zadužbine – Maje Maričić.

Osim glavne nagrade, Zadužbina je dodijelila i nagradu “Mikrofon” za najinspirativniji vokal superfinalistkinji Leni Stamenković, za numeru “Mali milion”, što obezbjeđuje produkcija “Mitros Music” i Rock Radio.

Muzičar Ivan Fece Firči, bubnjar EKV-a i veliki prijatelj Milana Mladenovića, dodijelio je nagradu, doboš iz svoje kolekcije i proizvodnje “Firchie Drums” bubnjaru Antoniju Kumiću iz novijeg benda The Splitters osnovanog 2017. godine u Splitu.

Pored novčane nagrade od 3.000 eura, za dobitnika nagrade Milan Mladenović 2023 izrađena je i posebna statueta u saradnji sa “Futro Design Studiom”.

Zadužbina je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit festivalom u Novom Sadu, tako da će dobitnik Nagrade automatski da bude izabran među izvođače Exita 2024. godine.

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika