Slobodan Trkulja i Balkanopolis ponovo udarno na kineskoj CCTV1

Od 11. oktobra imaju turneju u Kini a jedan od nastupa biti će održan na veoma ekskluzivnoj lokaciji u Sijanu, u drevnoj palati Daming

 

Nakon nastupa u Kini na novogodišnjem programu u pratnji svetske pijanističke zvezde Lang Lang-a koji je pregledan neverovatnih 16 milijardi puta, Slobodan Trkulja je ponovo osvojio srca Kineza nastupom na prvom programu CCTV1 sa svojom grupom Balkanopolis!

Ovo posebno predstavljanje Srbije emitovano je u okviru novog programa Kineske medija grupe zvanog “Mei mei ju gong” i bio je emitovan u najgledanijem terminu od 20 časova.

Trkulja i Balkanopolis su izazvali burne reakcije publike, pogotovu mlađih generacija koje su uz njihov nastup uzbuđeno igrale, pevale i mahale. Popularnost koju naš umetnik ima u Kini, Kinezi porede sa legendarnim Valterom koga je Bata Živojinović maestralno odigrao u kultnom filmu Valter brani Sarajevo. Trkulja, koga u Kini zovu “Fej Long” što znači leteći zmaj, na poklon je dobio i raritet, specijalnu knjižicu iz ‘78 godine sa Valterovom pričom.

Poklon knjižica s pričom Valter brani Sarajevo, foto: promoNaši momci su u Kini dočekani kao velike zvezde, čija popularnost vrtoglavo raste. Pored njih u emisiji su nastupili i svetska pijanistička zvezda Lang Lang, kineska pop zvezda Ša Bao Lijang kao i Dimaš Kudaibergen, zvezda rodom iz Kazahstana, takođe izuzetno popularan u Kini.

Balkanopolis je u svom delu programa izveo dve numere: popularnu “Bela ćao” u čast Bate Živojinovića, u Balkanopolis modernom elektro / balkan aranžmanu, kao i popularnu Trkuljinu pesmu Voda, na oduševljenje kineske publike u studiju i kraj malih ekrana. Šou je i ovog puta imao izuzetnu gledanost, Srbija je predstavljena na divan način, a mnogobrojni ljubitelji muzike Slobodana Trkulje & Balkanopolisa u Kini imaće priliku da uživaju u njihovim koncertima, jer već od 11. oktobra imaju turneju u Kini koju posebno izdvaja činjenica da će nastup biti održan na veoma ekskluzivnoj lokaciji u Sijanu, u drevnoj palati Daming, koja se retko koristi u te svrhe. Pored Sijana, Slobodan Trkulja & Balkanopolis nastupiće i u Pekingu i mnogim drugim gradovima Kine.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika