Rockin' Around The Christmas Tree Brende Lee i dalje hit!

Prošle nedelje pesma je ušla u istoriju tako što je zauzela prvo mesto 65 godina nakon svog izlaska davne 1958.

 

Drugu nedelju zaredom, kultni praznični hit „Rockin’ Around The Christmas Tree“ koji izvodi Brenda Lee nalazi se na vrhu muzičke Billboard Hot 100 liste. Prošle nedelje pesma je ušla u istoriju tako što je zauzela prvo mesto 65 godina nakon svog izlaska davne 1958. godine, u pravo vreme za muzičarkin 79. rođendan. Veliki jubilej omiljenog božićnog singla Brenda je obeležila muzičkim videom u kom su joj se pridružile kantri zvezde Tanya Tucker i Trisha Yearwood.

„Druga nedelja na vrhu top liste, zaista je nadrealno! Dok slavim sa svojim fanovima i svima koji su me podržavali kroz godine, volela bih da mogu da podelim uspeh sa mojim saradnicima, među kojima su Johnny Marks koji je napisao pesmu i briljantni producent Owen Bradley. Ova numera se definitivno pokazala kao vanvremenska i veoma sam zahvalna što je baš ona obeležila moju karijeru“, poručila je kantri zvezda.

Brenda Lee svoje muzičko putovanje započela je sa samo 12 godina snimajući numere među kojima su „Sweet Nothin’s”, „All Alone Am I”, „Break it to Me Gently” i „I’m Sorry”. Iako je imala uspeha u različitim žanrovima među kojima su rokabili, pop i rok, Brenda se najbolje iskazala kroz kantri muziku. Ne samo da je rasprodala više od 100 miliona albuma širom sveta, već je kroz svoju karijeru delila stejdž sa muzičkim legendama među kojima su Elvis Presley i The Beatles. Brenda Lee prva je žena koja je uključena i u rokenrol i u kantri dvoranu slavnih, a takođe je i dobitnica Grammy nagrade za životno delo. Nezaustavljiva muzičarka ove praznične sezone oduševila je novim EP izdanjem pod nazivom „A Rockin’ Christmas with Brenda Lee“, koji pored neizostavnog „Rockin’ Around The Christmas Tree” uključuje i ostale praznične hitove, među kojima su „Santa Claus Is Coming To Town”, „Jingle Bell Rock” i druge. (Izvor: press)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika