Specijalno vinil izdanje „50 godina HIP HOP-a“

 

Album „50 godina HIP HOP-a“ u domaćoj diskografiji objavljen je kao specijalno i limitirano izdanje na plavom vinilu u izdanju Mascoma.

U godini kada se u svetu obeležava 50 godina hip-hopa izdavačka kuća Mascom je odlučila da i sama da omaž ovoj kulturi koja je na našim prostorima prisutna duže od tri decenije i predstavlja jedan od vodećih muzičkih žanrova.

Kroz deset odabranih pesama koje su obeležile rad ove izdavačke kuće napravljen je osvrt na neke od najbitnijih hip-hop izdanja u domaćoj diskografiji. Kroz različite periode i stilove, ove pesme čine spoj prošlih i sadašnjih generacija, oslikavajući snagu i univerzalnost hip-hop kulture.

 

Ognjen Kostić Struka, Autor fotografije: Pavle Kaplanec, Impala Studio

 

Pesme koje se nalaze na ploči izbor su renomiranog beogradskog repera Ognjena Kostića Struke. Struka je povodom izbora pesama rekao: „Čast mi je što sam dobio priliku da doprinesem obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja kulture koja je velikim delom oblikovala moj život i mene kao ličnost. Na ploči se nalaze pesme kako afirmisanih, tako i onih ne toliko poznatih artista koji su sarađivali sa Mascom i lejblom Honey Money Gang koji inače muzički uređujem. Ima starog, ali i novog zvuka jer hip - hop ne pravi podele, on briše granice. Ja vidim lepotu u tom šarenilu“.

Album „50 godina HIP HOP-a“ već sada možete poručiti putem sajta mascom.rs uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije. Izdanje je dostupno i na MASCOMSTORE prodajnim mestima Čumić, Ušće i Galerija.

50 godina HIP HOP-a, Tracklist

LP: 1

Side A:

A1 Bad Copy - Esi mi dobar 3.22

A2 Prti Bee Gee - Državna kombina 2.49

A3 Struka feat. Mikri – Pimpovanje 4.02

A4 Rizbo Daklu – BG 2.48

A5 Goldi, Shea, Struka - U kojoj si klasi 3.41

Side B:

B1 Ri - My riga 2.36

B2 Mlada beba - Ti i ja 3.04

B3 Kendi – Vanzemaljski 3.52

B4 T.U.N.A. feat. Bege Fank - Vozimo se 5.05

B5 Harlem boyz - Zaboravi na to 03.50

Slušamo, ovaj put po našem izboru, T.U.N.A. feat. Bege Fank - Vozimo se, baš nezaboravnu stvar.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika