Sunshine ima FNP a sprema nam VORTEX

Slušamo ih MUZZIK TV i RADIO kanalima HIP HOP, MTS i MUZZIK a na našem sajtu imate info o najboljim KONCERTIma

 

Legendarna crossover hip hop metal grupa Sunshine izbacila je novi singl „FNP“ sa predstojećeg albuma „Vortex“, čiji izlazak nas očekuje u toku ove godine.

Pjesma "FNP" predstavlja četvrti singl s iščekivanog albuma "Vortex" benda Sunshine. Prema riječima frontmena Banea Bojovića, album će biti objavljen za otprilike mjesec i po dana. „Da budem iskren, nikad duže nisam radio na albumu kao na ovom, ali s obzirom na to da je to povratnički album posle vise od 20 godina, dao sam sve od sebe da ta cela priča zvuči što bolje“, kaže Bane i dodaje da će se o tom izdanju tek pričati, i da je sada važnije skoncentrisati se na ovaj singl.

Tema pjesme "FNP" potječe još iz '91, ali je, kako kaže Bane, morala biti "ažurirana" s obzirom na proteklih 30 godina: „Tema pesme se zasniva na svetskoj situaciji na planeti Zemlji, i na tome ko i kako vodi glavnu reč i na koji način svetske sile svoje projekte i ideje sprovode u delo“.

Bane se prisjeća zanimljivih okolnosti koje su dovele do stvaranja pjesme: „Znači, bukvalno sedimo Kiza RH i ja na splavu na Savskom keju bloka 70, pričamo o tim temama, ulazimo u žar cele priče i u jednom trenutku, Kiza zove konobara da mu donese par papira i hemijsku. Rime su letele poput munja, ja sam ga zasipao informacijama koje je on zapisivao u rimama. Nije prošlo pola sata i cela pesma je bila napisana. Bilo je ispisano bar još 50% od ovog teksta, tako da je moguće da će kasnije biti nastavak, u drugom broju. Meni je ostalo da oformim još refren, čiji glavni natpis sam video ispisan na zidovima pored puta po Republici Srpskoj kad bi išli kombijem na svirke. Svaki put bih osetio emociju natpisa ili grafita što me je motivisalo da sa Kizom tekst pesme realizujem u delo“.

Muzički dio je realizovan sa Beninijem, producentom koji ima talijanske krvi, i koji je „odlično skapirao na koji način muzički treba tu agresiju preneti na matru“. Pesmu su radili sve vreme zajedno, uz pomoć Ivana, gitariste grupe Artan Lili „koji je posolio svojim rifovima tačno ono što je trebalo“.

„Naravno na kraju dolazi veliki mag video produkcije Rene (Miskolci)pod codexom ’The Code’ koji svojim umećem taj karakter pesme prebacuje u video izdanje, nebi li se cela ta priča zaokružila kao još jedan novi potez crossover hip hop metal benda Sunshine“ kaže Bane i dodaje da ga raduju pozitivni komentari na pjesmu onih koji su je do sada čuli.

Pjesma će svoju premijeru pred publikom imati na duplom koncertu u Zappa Bazi u Beogradu 14. i 15. februara, čime bend otpočinje još jednu bogatu koncertnu sezonu.

Ulaznice za koncerte su u pretprodaji po ceni od 1500 dinara na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta, a posebno dizajnirane karte možete nabaviti samo u Zappa Baru (Kralja Petra 41).

Sunshine i njihovu pjesmu MUZZIK TV i RADIO kanalima HIP HOP, MTS i MUZZIK 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika