Alejuandro Buendija feat. Magellano - Blago

Slušamo ih na MUZZIK TV i RADIO kanalima: HIP HOP i MUZZIK

 

Nakon što je objavio spotove za pjesme Čepić, Kornjača, Gang Bang 2020, Dešperado, Dijagnoza i D.O.O., Saša Antić aka Alejuandro Buendija sa svog  hvaljenog i nagrađivanog albuma “Škrinja” (nagrade Porin i Rock&Off za Najbolji album hip-hop glazbe) predstavlja video za pjesmu Blago. Jednostavnost i nenametljivost video spota daju prednost dojmljivim stihovima koje zajedno s Antićem potpisuje Ivan Vuković aka Magellano.

"S velikim ponosom i zadovoljstvom predstavljam vam video spot za pjesmu Blago, meni najdražoj pjesmi sa “Škrinje”. Ova pjesma ima za mene posebno mjesto ne samo na albumu već i u čitavom mom radu. Radi se o još jednoj suradnji sa Magellanom, mojim velikim prijateljem i kolegom, što je za mene uvijek novo uzbuđenje i izazov, i otvaranje nekih novih umjetničkih i duhovnih dimenzija. Velika mi je čast i zadovoljstvo što je ovaj put u priču uletio i Tibor, kao snimatelj i redatelj spota, jer se radi o našem rap i video autoru bez premca, a ekipa TDKM u kojoj djeluje mi je muzički favorit kod nas. Do novih luka i novih obala, pozdravlja vas vaš Buendija. Ship ahoy! Ship ahoy!"

 

Alejuandro Buendija feat. Magellano, foto: YT printscreen

 

"Ponovo plovim, nema mira u luci, gavran na ramenu, trozubac u ruci… – stihovi su koji otvaraju vrata u svijet “još jedne sjajne trans žanrovske teme s izvrsnom kombinacijom repanog i pjevanog dijela te slojevite i bogate zvučne slike koja išće barem pet-šest slušanja da bi se barem malko uhvatila sva njena raskoš" opisao je Blago u svojoj recenziji kritičar Zlatko Gall.

Tekst nosi Antiću svojstvenu dubinu i kompleksnost, ovaj put s putovanjem kroz mora, borbu s olujama, susrete s nemanima, zmijama i aždajama na što se Magellano maestralo nadovezuje s još jednim svojim antologijskim versom.

Blago je Sašin favorit na albumu, u kojemu stihovima “gibam bubrezima” i “udri jače manijače” Buendija i Magellano daju hommage neprežaljenom muzičkom genijalcu Dini Dvorniku, a video zaključuju stihovima jednog od najvećih hitova Daleke obale Od mora do mora.

Složeni aranžmani i ritmovi, zajedno s upečatljivim repanjem i pjevanjem, stvaraju harmoniju koja ostavlja snažan dojam. Upravo zbog svoje raznolikosti i dubine, ova trans žanrovska tema traži vrijeme i pažnju slušatelja, pozivajući ih da urone u njezinu jedinstvenu atmosferu. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika