Nela i Nika Turković predstavljaju pjesmu “Mogu i sama”, koja je prigodno izašla baš na Dan žena!

Pravo mjesto za dobru glazbu - MUZZIK FM i kanali ZZ TV, MUZZIK, POP STAR!

 

Nela i Nika Turković predstavljaju prvu zajedničku pjesmu “Mogu i sama”, koja uz prateći videospot prigodno dolazi upravo danas, na Dan žena. Suradnja dviju sjajnih kantautorica moćna je girl power himna koja u sjećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić ili snažne singlove grupa Divas i Mayales. Ujedno, „Mogu i sama“, prva je pjesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i glazbu.

“Rijetko koji Nikin koncert bi prošao bez mene u publici. Skoro sve njene pjesme znam napamet i obožavam način na koji ona “vidi”, stvara i interpretira glazbu. Uz sve to, Nika je moja prijateljica, pa je bilo prirodno da se udružimo. Cijeli proces je bio jako zabavan i zanimljiv, pomalo terapeutski. Puno smo se smijale, vodile ozbiljne razgovore, smišljale, muzicirale, svakodnevno slale nove ideje, bile iskrene u svemu. “Mogu i sama” počela je iz te rečenice, ali s njom i završava, podvlači sve što smo htjele reći i što je bitno. Za Dan žena poručujemo da ne moraš sve sama, ali možeš”, pojašnjava Nela opisujući ovu glazbenu suradnju.

 

Nela i Nika Turković, Foto: Željka Molnar, Obitelj HR

 

Nika dodaje: “Nela i ja smo prijateljice već godinama, a osim što ju volim kao čovjeka, jedna je od mojih najdražih pjevačica i umjetnica s naših prostora. Pjesma je krenula nastajati na jednom glazbenom sessionu s Janom Jakovljevom, tekst i glazbu potpisujemo nas dvije i to nam je prvi takav pothvat, tako da sam prezadovoljna kako smo složno funkcionirale i kreativno se dopunjavale. Pjesma je naša mala himna, od žena za žene i sve one koji se tako osjećaju, pa ju upravo zato i poklanjamo za Dan žena. Ovo mi je bio sveukupno možda najdraži projekt u životu, a ispao je točno onako kako sam ga zamislila u najluđim snovima. I bolje”.

Snimanje pjesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Video je sniman u baroknom dvorcu Sv. Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od naših najcitiranijih znanstvenica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile. Singl „Mogu i sama“ zajedničko je izdanje Aquarius i Croatia Recordsa. (Info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika