Novi - stari singl 60.-65. banda SACHER naći će se na MUZZIK FM kanalima ZZ TV i MUZZIK

SACHER - '60.-'65.

 

Novi singl benda Sacher, “’60. – ’65.“, prva je od dvadeset i pet pjesama s nadolazećeg dvostrukog albuma „Stara slava”. Prvi put snimljena godine 1981. na prvom albumu Haustora, ona je, kao i sve ostale pjesme na tom novom albumu, remake mojih starih pjesama, izjavio je Srđan Sacher.

O pjesmi kaže:

Ta pjesma je, unatoč svojoj opskurnosti, na neku čudnu foru, preživjela sve ove decenije. Odlučili smo se objaviti između ostalog i zato kaj je sviramo uživo i sviđa nam se kako zvuči, mislimo da smo joj dali novi zvuk. Ni „bolji” ni „suvremeniji”, nego drukčiji. Tako smo postupili i s ostalim pjesmama.

 

Srđan Sacher, foto: YT printscreen

 

’60. – ’65. je pjesma o odrastanju, bildungslied, o vremenu kad dječak postaje dečko, kad počinje pričati svoju priču, uvidi da i kuću i verandu i stolac zapravo mora napraviti sam. To shvaćanje čovjeka istovremeno uplaši i ohrabri, kao kad prvi put mora skočiti u more, ili kad prvi put vodi ljubav.

U bendu, uz Sachera na basu, sviraju Miljan Bakić i Ivan Beuc gitare, bubanj svira Drago Brkljačić – Faca, udaraljke, Tin Brkljačić, a pjeva Filip Riđički.

Gost je na pjesmi, ali i na cijelom albumu, Teo Martinović na glasoviru.

Ova verzija pjesme nema duhača, ali ima klavir, kojeg svira Teo, stari suradnik još iz Vještica. On svira i na svim ostalim pjesmama, kaj nam je svima u bendu jako drago, dodaje Sacher.

Snimano u tonskom studiju „Sunday Studios”, ton-majstor je bio Sven Pavlović, a producent je Zvonimir Dusper-Dus.  (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika