Raja Kumari je vrhunska indijsko-američka zvijezda i kao takva našla je svoje mjesto na Muzzik FM kanalu World Wide Muzzik

Raja Kumari, Live Amazing Do Amazing

 

Miješanje indijske klasične glazbe s hip-hop ritmovima u američkom stilu pothvat je koji je malo tko pokušao, a mnogo je manje onih koji su uspjeli to učiniti mainstreamom poput Raje Kumari.

Poznata po svojoj autentičnosti, neustrašivom samoizražavanju i unošenju svog dvostrukog kulturnog identiteta u svoju glazbu, tijekom godina, indijsko-američka tekstopisac, pjevačica i reperica izgradila je poseban identitet u SAD-u i Indiji.

Raja Kumari, koja je pokrenula svoju nezavisnu diskografsku kuću pod nazivom Godmother Records, rekla je letos za portal India-West: “Prema mom iskustvu gurajući se kroz toliko mnogo diskografskih ugovora...vidjela sam niz problema s kojima se žene suočavaju. Srećom, moja američka odvažnost mi je pomogla da preskočim veliki dio toga.”

Ranije ove godine, reperka nominirana za Grammyja iz Claremonta, CA, ne samo da je nastupila na Coachelli, već je također surađivala s Johnom Legendom na stvaranju snažne himne, “Keep Walking,” u sklopu turneje Walkers & Co. i nastupila uživo s njim u Indiji.

Iako je Raja Kumari, poznata i kao Svetha Rao, odrasla proučavajući indijski klasični ples i glazbu, rano ju je privukao i hip-hop. Njezina suradnja s umjetnicima kao što su Fifth Harmony, Gwen Stefani i Iggy Azalea donijela joj je široko priznanje kada je osvojila BMI Pop nagradu za koautor hita Fall Out Boya, "Centuries".

Godine 2021. izvela je svoj singl "N.R.I." na inauguralnom balu predsjednika Bidena na kojem su sudjelovale i pop superzvijezde poput Lady Gage i Jennifer Lopez.

Njezina pjesma, “Goddess”, u suradnji s Krewellom i NERVO-om, prikazana je u nedavno objavljenoj seriji o superherojima, “Ms. Marwel."

Među njezinim brojnim priznanjima bila je nominacija za 'Best Indian Act' na dodjeli MTV Europe Music Awards 2022. za njezin singl, "Made in India", na kojem je gostovala zvijezda Bollywooda Madhuri Dixit-Nene.

Nakratko se preselila u Indiju gdje je udružila snage s indijskim talentima poput repera Divinea kako bi stvorila dojmljivu glazbu. (Izvor: India West Journal)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika