Dobrog funk zvuka je tako malo na glazbenim stanicama, ali ga zato na Muzzik FM-u uvek možete naći

Tu su The Bastardz i njihova nova pjesma - Ljubav za sve nas

 

The Bastardz je zagrebački funk sastav osnovan 1990. godine. Godine 1995. objavljuju svoj prvi diskografski uradak mini LP pod nazivom Your Love, skladba "Tvoja Ljubav" ubrzo je osvojila prva mjesta na svim hrvatskim top ljestvicama. Dobitnici su nekoliko diskografskih nagrada Porin.

Da ne pričamo ovdje dugu i plodonosnu historiju ovog banda, evo događaja od poslednjih nekoliko godina, da se podsjetimo: "U listopadu 2020. izlazi singl "Što je svijet bez ljubavi" - The Bastardz feat. Mario Huljev, koji najavljuje izdavanje kompilacijskog albuma povodom 30. obljetnice osnivanja grupe i 25. godišnjice prvog diskografskog izdanja.

Godine 2021. izlazi single “Pleši sa mnom”. U veljači 2022. godine objavljuju singlove “Sve je lako kad si gad” u kojem se u ulozi glavnog vokala pojavljuje Davor Gobac, a u lipnju objavljuju EP “Dance with me” koji uz naslovnu pjesmu u dvije vokalne i jednu instrumentalnu verziju, sadrži i remix pjesme “Anđeli” kojeg potpisuje Oleg Colnago.

U veljači 2023. sastav izdaje singl “Mama Funky” u kojem se kao glavni vokal pojavljuje Zdenka Kovačiček. Za tu je pjesmu snimljen i video spot kojeg potpisuje Radislav Jovanov Gonzo."

Sada iz glazbene radionice Bastardza dolazi nova pjesma obogaćena izuzetnim vokalom Maria Huljeva.

 

 

Radi se o optimističnoj pjesmi u old school nu-funk stilu nazvanoj "Ljubav za sve nas", koja je obilježena prepoznatljivim Bastardz ritmom duboko ukorijenjenim u jazz-funk tradiciji, ali obogaćenim svježim bojama različitih glazbenih utjecaja. Pjesma sadrži hrvatsku verziju, izvornu englesku verziju nazvanu "Love around the world" te instrumentalnu verziju "Sax around the world" koja predstavlja saksofonista Bastardza, višestrukog dobitnika nagrade "Status", Ivicu Ywek Premelča.

Za obje vokalne verzije snimljeni su videi, a karakterističan dio Bastardzovih spotova su zanimljiva vozila. U novom videu, umjesto poznatih funkmobila poput Cadillac-a, Lincoln-a i Mercedesovih limuzina viđenih u dosadašnjim videima Bastardza, pojavljuju se vintage Porsche i Ducati motocikli. 

Uživajte, plešite i groovajte uz The Bastardz!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika