Elektropionir u Beograd dovodi KAWASAKI 3P 10. maja i kultni slovenački bend BORGHESIA 11. maja

KAWASAKI 3P je prošle godine proslavio 25. rođendan! U Beogradu nisu... Zato će 10. maja proslava da bude još luđa. 10. maja u Elektropioniru očekuje nas Kawasaki 3p verzija 25+1.

Njihovi gosti biće mladi bend Keni Nije Mrtav

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), a na dan koncerta, na ulazu u klub koštaće 800 dinara

Kawasaki 3p osnovan je 1993. u Zagrebu, široj javnosti postaju poznati 2003. godine svojim provokativnim nastupom na Dori sa pesmom "Antonija". Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album "Kawasaki 3p", koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne muzike, a sastav je dobio i nagradu Crni Mačak za ,,nadu godine".

S nekim promenama postave, 2009. godine objavljuju drugi studijski album ,,Idu Bugari", koji je nekoliko nedelja bio najprodavaniji album u Hrvatskoj! I za taj album su dobili nagradu ,,Porin", ali i 7 Zlatnih Koogli (od 7 nominacija) i nagradu ,,Davorin" za najbolji rock album.

Pored silnih festivala koje su odsvirali, najviše vredi izdvojiti četiri  rasprodata solo koncerta u Tvornici kulture i koncert u Dvorištu Jedinstvo kod Močvare koji je takođe bio rasprodat, a više od 1000 ljudi ih je gledalo preko ograde sa nasipa reke Save. O

U sedlo se vraćaju 2015. godine spot/singleom ,,3 Problema" koji najavljuje novi album "Goli Zbog Pasa", a koji je već u prvoj sedmici zaseo na prvo mesto najprodavanijih i pobrao je euforične kritike kao nikad do sad, u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada najbolji album u karijeri Kawasaki 3P.

Kawasaki 3p trenutno radi na materijalima za svoj 4. studijski album.

Momci koji stižu u Elektropionir su:

Tomislav Vukelić "Tomfa" – vokal Davor Viduka – gitara Toni Babarović "Babke" – gitara Mario Borščak – bas-gitara Marko Balenović – bubnjevi Igor Pavlica – truba Stipe B. Mađor – truba Luka Dominik - truba

Foto: Jože Suhadolnik

Kultna slovenačka ​BORGHESIA uveličaće vikend u Cetinjskoj koncertom u Elektropioniru 11. maja.

Ulaznice koštaju 1.200 dinara u pretprodaji, u kafeu Šikarica, Skadarska 22, odnosno 1.500 dinara na veče koncerta na ulazu u klub. “Protiv kapitulacije umjetnosti, radoznalosti, jednakosti, solidarnosti, zadirkivanja, različitosti, iznenađenja, suosjećaja, neprilagođenosti, spontanosti, civilnog društva, utopije, dvojbe, snova, slobode, strasti, empatije, buntovništva i kritičke misli...” (Borghesia) Jasan vam je aktuelni mood grupe Borghesia, pionira elektronske muzike i video umetnosti na našim prostorima! U Beograd stižu sa novim studijskim albumom ,,Proti kapitulaciji", ali neće izostati ni dark - rock biseri zahvaljujući kojima je ovaj slovenački bend postao deo muzičke lektire.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika