Pajperov smijeh predstavio novi spot, novog člana i spisak nastupa

Pajperov smijeh, alternativni rok bend iz Banjaluke, predstavio je novi video-spot, ali i novog gitaristu te seriju nadolazećih koncerata. Nakon spota za numeru “Svjetla su daleka”, video verziju je ovoga puta dobila numeru “Zupčanik”, a obe pesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu “Mostar Trek”. Prateći video je nastao od dokumentarnih materijala nastalih upravo tokom snimanja spomenutog maksi singla. Inače, “Zupčanik” je drugi video-spot benda, a njegovu režiju potpisuje Vedran Ševčuk Alf, koji je zaslužan i za nove fotografije benda. Takođe, Pajperov smijeh je predstavio i Vladimira Maksimčuka (ex-Tupas mene, ex-Aurora), novog člana benda umjesto dosadašnjeg gitariste Daneta Marjanovića. – Njegove poslovne obaveze nisu dozvoljavale kontinuitet proba te je Dane svojevoljno istupio iz benda, kako bi samom bendu stvorio prostor da dalje raste, a to je nesebičan čin koji samo potvrđuje stav da je muzika ispred svakog pojedinca. Vladinim dolaskom dobili smo kontinuitet sviranja proba, što je dalo rezultat ne samo u smislu naše sviračke forme, već je probudilo sve druge segmente djelovanja benda, pa danas pričamo o našem drugom spotu i seriji klupskih koncerata – kaže Mirko Ponjević, frontmen benda.
Pajperov smijeh - foto Vedran Ševčuk Alf (2)
Pajperov smijeh (foto: Vedran Ševčuk Alf / promo)
Ponjević navodi da je bend oduvijek radio više stvari paralelno te da to se nije promijenilo, pa se u ovom momentu osjećaju odlično jer “guraju” na svim frontovima. – Stvaraju se nove pjesme, snimaju se već stvorene, objavljuju se spotovi, održavaju se koncerti… Volimo to što radimo, i vrijeme ispred nas će dati još mnogo dobrih stvari od Pajpera – smatra on. Karlo Tomić, basista benda, navodi da su imali malu pauzu u objavljivanju pjesama i koncertnim nastupima uzrokovanu promjenom člana benda. – Prvi put u preko deset godina rada smo se odlučili za promjenu, što je opet tražilo od nas da radimo još više nego ranije. Osjećali smo odgovornost, kako prema Danetu koji je otišao i prema Vladi koji je došao, tako i prema publici, jer bend mora ili da radi ili da ne radi. Mi smo se odlučili da radimo i spot za “Zupčanik” je samo prvi korak u nekom narednom djelovanju naše male ekipe – kaže Tomić.
Pajperov smijeh u nekoliko gradova BiH
Bend planira biti što aktivniji i prisutniji tokom sezone klupskih svirki, tako da je zakazano već nekoliko koncerata u bh. gradovima, a to su Kostajnica (28. septembar), Mostar (4. oktobar), Stolac (5. oktobar) i Banjaluka (12. oktobar). Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i dva EP izdana “epP” i “Mostar Trek”, koje možete preslušati ovde. Spot za “Zupčanik” vas čeka u nastavku. https://www.youtube.com/watch?v=IRZF9_4acJQ  

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika