Kraj ere 2CELLOS! Luka Šulić najavio solo album i koncert u Beogradu!

LUKA ŠULIĆ NAJAVLJUJE PRVI SOLO ALBUM VIVALDIJEVA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA”(25.OKTOBRA /SONY CLASSICAL), GLEDAĆEMO GA NA KONCERTU U BEOGRADU 6.FEBRUARA 2020. U SAVA CENTRU!

[caption id="attachment_6002" align="alignnone" width="1024"]Foto: Simone Di Luca Foto: Simone Di Luca[/caption]

Nakon sedam godina intenzivnih turneja po svetu, kao član izuzetno hvaljenog dua 2CELLOS,   Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima  svojim prvim solo albumom snimljenim za Sony Classical.  Diplomac londonske Kraljevske muzičke akademije  i dobitnik mnogobrojnih nagrada, čelista Luka Šulić izabrao je za svoj nezavistan muzički projekat jednu od najpoznatijih dela u klasičnoj muzici, Vivaldijevu “Četiri godišnja doba”. Ova dramatična obrada je prvo kompletno izvođenje popularnog ciklusa baroknih koncerata posebno aranžirano za solo čelistu. Kako to zvuči pokazaće nam prva kompozicija koju nam Luka Šulić otkriva sa budućeg albuma -“La Primavera (Spring) Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro”, koju prati video spot uživo izvedenog dela . Pogledajte video.

https://www.youtube.com/watch?v=-3wXvIYiWG8&feature=youtu.be

Zavoleo sam Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’ još kao dete”, kaže Luka Šulić i dodaje,”Oduvek sam želeo da to delo izvedem na čelu, jer volim takve nove  izazove”.

Čak i kada su u pitanju remek dela baroka, Luka je spreman da prkosi očekivanjima i pomera granice. Iako postoje na stotine tradicionalnih snimaka “Četiri godišnja doba” na violini, čak i samo na jednoj violini, Lukin album biće prva kompletna verzija ovoga dela, izuzetno težak poduhvat, izvedena samo na jednom violončelu.

“’Četiri godišnjaj doba’ su veoma zahtevan komad za violinu, a kamoli violončelo, pa je priprema bila veoma duga i kompleksna”, priznaje Luka Šulić, “Proveo sam dve godine pripremajući odgovarajuće aranžmane, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci biti podjednako uzbuđeni slušajući ovaj album, kao što sam bio i ja dok sam ga snimao i prvi put u celosti izveo na violončelu”.

Na albumu, Luki se pridružio dirigent akademije Archi dell’Accademia di Santa Cecilia, Maestro, Luigi Piovano, takođe čelista, muzički direktor kamernog ansambla i obnovljenog rimskog Orkestra - Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia.  Luigi Piovano je pozdravio Lukin ambiciozni poduhvat uz napomenu: “Da je Vivaldi živ, verovatno bi izjavio ‘kakva sjajna ideja!’”

Tokom svoje karijere, uvek sam pokušavao da predstavim muziku koju volim novoj publici, biranim muzičkim komadima uz koje sam rastao i sa kojima mogu da se povežem na emocionalnom nivou“, govori Šulić i nastavlja, ”Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’ su momentalno prepoznatljivo delo, što je savršena ulaznica u svet klasične muzike. Zaista verujem da svako ko čuje ovo delo može da se zaljubi u klasiku, stoga se unapred radujem izlasku ovog albuma i njegovom koncertnom izvođenju.

Uporedo sa izlaskom solo albuma, Luka Šulić kreće na prvi deo međunarodne turneje, na kojoj će upravo izvoditi svoje tumačenje Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”, ali i još nekih drugih klasičnih kompozicija u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta. Za sada, datumi su potvrđeni u Rusiji, Italiji, Nemačkoj, rodnoj Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, Austriji i Švajcarskoj .

Nama najvažnija vest je da će Luka Šulić dovesti  Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u beogradski Sava centar, 6.februara naredne godine.

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra.

. Najsvežije informacije vezane za novi album i turneju  Luke Šulića možete pratiti na:   LUKA ŠULIĆ POZNATI DATUMI KONCERATA  
DATUM LOKACIJA DVORANA
October 19, 2019 Ljubljana, SLOVENIA Cankarjev Dom
October 20, 2019 Ljubljana, SLOVENIA Cankarjev Dom
November 5, 2019 St. Petersburg, RUSSIA DK Lensoveta
November 7, 2019 Moscow, RUSSIA International House of Music
November 19, 2019 Milan, ITALY Teatro Dal Verme
February 5, 2020 Zagreb, CROATIA Lisinski Hall  
February 6, 2020 March 15, 2020 Belgrade, SERBIA Vienna, AUSTRIA Sava Centar Wien Konzerthaus
March 17, 2020 Berlin, GERMANY Philharmonie
March 18, 2020 Wiesbaden, GERMANY Kurhaus
May 1, 2020 Dortmund, GERMANY Dortmund Konzerthaus
May 2, 2020 Zurich, SWITZERLAND Theater 11
May 3, 2020 Munich, GERMANY Philharmonie

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika