Novi synthwave zvuk na LP Elektro albumu „We Have To Talk“

[caption id="attachment_7341" align="alignnone" width="1024"] LP Elektro, We Have To Talk, Cover Artwork.[/caption]

„LP Duo je klasična muzika koja će se slušati u budućnosti, a LP Elektro upravo suprotno od toga" – LP Elektro

 Sonja Lončar i Andrija Pavlović ovu, za njih izuzetno uspešnu godinu, završavaju novim izdanjem i to u okviru LP Elektro projekta. LP Elektro izdao je svoj prvi album „We Have To Talk", na kome se nalazi sedam novih numera i njegova digitalna verzija na striming servisima dostupna je od danas. Novo izdanje prethodno je najavljeno sa dva nova singla i njihovim spotovima – „Teleportation" i „My Love".

Ovo dvoje umetnika globalno su priznati pijanisti i iza projekta i umetničkog imena LP Duo prvi album sa autorskom muzikom za njihove hibridne klavire predstavili su u septembru ove godine. Međutim, iako turneja za „Duality" i dalje traje, Sonja i Andrija otkrivaju kako je došlo do projekta LP Elektro i numera koje se razlikuju od onoga što je publika do sada čula od njih.

LP Elektro se provlači kao nešto što postoji još od kako smo krenuli da radimo kao LP Duo. Započeli smo preko Andrijinog nekadašnjeg benda, zatim smo krenuli da gajimo neku drugačiju viziju LP Elektra, ali ključno je to što smo sve provlačili kroz primenjenu muziku i pozorište. Čak se i na novom albumu nalaze dve pesme koje se nastale kao ideja još u vreme pozorišnih predstava. Suštinski, LP Elektro je stalno prisutan, samo nismo uspeli da formiramo tu celinu i postignemo sve, do sada", ističu oni.

„We Have To Talk" je stih je iz pesme „Wedding Duet", po kome je ceo album dobio naziv. On ujedno šalje snažnu poruku, iza koje se krija čitava priča.

„LP Elektro sadrži tekstove i samim tim stvara konkretniju sliku, za razliku od LP Dua koji je u tom smislu apstraktniji. „We Have To Talk" postavlja pitanja u kontekstu pomenute komunikacije između ljubavnika, gde se misli na najrazličitije oblike ljubavi i odnose kroz koje čovek prolazi tokom svog života, odnosno komunikacija u svim vrstama odnosa sa sobom i drugima. Živimo u vremenu koje prividno obiluje komunikacijama, ali kome manjka razumevanja. Na kraju dana, moramo da sednemo i popričamo. We Have To Talk!"

Digitalno izdanje albuma u narednom periodu biće upotpunjeno i diskom i pločom, a do tada, ukazuje se prilika da upoznamo i ovu, retro futurističku stranu maestralnog dua, i zvukove koji nastaju kroz stare, analogne instrumente kada se susreću sa modernijim pristupom.

Ovo dvoje jedinstvenih muzičara, karijeru su započeli klasikom, koja je, prema njihovom mišljenju, morala da dobije taj obrt, da bude unapređena i nisu se zaustavili dok ona nije zvučala baš onako kako je oni doživljavaju. Pokazavši da ne postoji granica koja će ih zaustaviti na  putu  do  njihovog  muzičkog izražavanja, oformili  su  i  projekat  LP  Elektro,  u  nameri  da klasičnu muziku približe popularnoj, onako kako bi to trebalo da bude urađeno. Tako,  LP Elektro  kreira  prefinjenu,  savremenu  elektronsku  muziku  koristeći zvuk  sintisajzera  u kombinaciji sa dance ritmom i konceptualnim ili romantičnim tekstovima.

We Have To Talktracklist Teleportation

My Love

No No No

My Prince

Miss You

Meantime

Wedding Duet

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika