Pogledajte neobičan spot grupe Letu Štuke za pesmu „Žad“!

"Autorka videa je naša dugogodišnja prijateljica. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“ - rekao je Dino  Šaran.

Nakon singlova Bože zdravljaSupermarketZemlja gori u saradnji sa Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda, legendarna sarajevska grupa Letu Štuke predstavlja šesti singl sa aktuelnog albuma – pesmu pod nazivom „Žad“!

„Spot za pesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“-rekao je frontmen grupe Dino Šaran.

https://www.youtube.com/watch?v=pN_xE-117vw&feature=youtu.be  

„Muzički video (film, spot) uopšte je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutrašnjanja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svetom. I tu je zajedničko delovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumeva dugotrajan ručni proces koji ne bi bio moguć bez pesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osećam“ – izjavila je Žana Forca.

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktuelnog studijskog albuma „Topla voda“. Album su predstavili u beogradskom Domu omladine, zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru te sarajevskom Domu mladih. Album je oberučke prihvatila i pohvalila kako kritika tako i publika.

Album „Topla voda“ slušajte i na streaming servisima

https://backl.ink/1422902

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika