Femikseta 8

Otvoren konkurs za jedinstvenu muzičku kompilaciju "Femikseta 8"

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova iz Srbije, a ove godine i osma po redu - Femikseta 8.
Specifičnost ovog konkursa, u okviru FEMIX organizacije, leži u tome što predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike.
Đurđina Radić Djixx, nekadašnja frontmenka benda sevdahBABY, našla se na poziciji ovogodišnje selektorke kompilacije Femikseta 8, nakon što su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević (Autopark), Milica Mitić (Lula Mae, Sofie from Seattle), Bojana Vunturišević, Ida Prester i Maja Cvetković (E-play). Djixx, tokom sedmogodišnje saradnje, zajedno je sa Sevdahom snimila dva albuma “Ganc novi funk” i “Sega mega ti i ja”. Nakon rada u bendu posvetila se glumi i voiceover-ima.
[embed]https://youtu.be/rAMW3dd2ft8[/embed] Lollobrigida, Artan Lili, Ana Ćurčin, Zemlja gruva, Kezz, Sajsi MC i Draga Mrvoš Mott su umetnice i samo neke od njih, koje su se do sada našle na prethodnim Femikseta izdanjima. Konkurs za osmo izdanje Femiksete podržano je od strane Music Freedom day. Dan slobode muzike, koji se održava svake godine 3. marta od 2007. godine je globalna proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje, sa umetnicima i organizacijama koje se ujedinjuju da podrže muzičare koji jednostavno insistiraju na njihovom pravu da se izraze. Maja Goračinska, arhitekta i umetnica, zadužena je za vizuelni identitet ovogodišnje Femiksete. Ukoliko želite da rezervišete svoj besplatan primerak Femiksete, da promovišete celu priču ili pak imate originalnu ideju, pišite na femixinfo@gmail.com
Konkurs je otvoren do 8. marta!

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika