Novi singl u čast neprežaljenom i velikom Vladi Divljanu!

Mladen Max Juričić, gitarista koji je od Azre i Filma preko Le Cineme, Vještica i Šo!Mazgoon stigao do Ljetno kino big banda i bio jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva, sa novim autorskim projektom Plesač sporog Stepa objavio je i četvrti singl ,,7 nota 100 života” kojim odaje počast Vladi Divljanu.

Prijateljstvo i saradnja starih drugara Maxa i Vlade ima dugu istoriju. Upoznali su se, sa gitarama u rukama, krajem 1980. godine na omladinskom festivalu u Subotici ne znajući da je tada počeo ,,novi talas” i da će bendovi u kojima su svirali obeležiti to vreme. Više od 30 godina kasnije, promenivši nekoliko kontinenata, ,,talasa”, bendova i država, nastavili su saradnju koja je ostala zabeležena na briljantnom EP ,,4 godišnja doba” i koncertnom albumu ,,Live@Tvornica” u izdanju Aquarius records.       Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za legendarni EP ,,4 godišnja doba” Vlade Divljana & Ljetnog kina.  

''Vlada nas je ostavio pre 5 godina, u trenutku kad smo zajedno sa bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najlepših pesama ,,Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pesme obukli u novo odelo. Svakog proleća se okupe  prijatelji u njegovu čast, prošle godne uz premijeru filma Nebeska tema, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. ,,7 nota 100 zivota” je moj mali doprinos i velika želja da saradnju sa Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama.” , rekao je Max.

  [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Pd7bvBaH9fU[/embed]    

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika