Pesma za sve bake, mame i kćerke!

Cubismo i pulska grupa Nola u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a izdali su pesmu ,,Lijepa si danas'', koja je odmah osvojila radijski etar. U planu je bio i spot koji je trebalo da se snimi na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici, no zbog koronavirusa koji je zahvatio ceo svet, koncert je otkazan, a tako i snimanje spota. Zato su ovi muzičari došli na ideju da spot snime iz svojih kuća i tako još jednom ukažu na važnost društva da se ponaša odgovorno i ostane kod kuće. Pesmu ,,Lijepa si danas'' posvetili su svim onim mamama, kćerima i bakama koje moraju da rade da bismo mi imali siguran i koliko-toliko normalan život, a najviše što mi možemo učiniti za njih je da ostanemo kod kuće i mislimo na njih i poručimo im - lepe ste danas.

,,Doktorice, sestre, blagajnice, bankarice, čistačice, novinarke... Toliko je žena koje svaki dan moraju ići na posao i ugroziti svoj život i život svojih obitelji da bismo mi imali sigurnu svakodnevicu i zato im posvećujemo ovu pjesmu Lijepa si danas i radi njih ostajemo doma", rekao je Hrvoje Rupčić, jedno od zaštitnih lica grupe Cubismo. S njim se slažu i članovi grupe Nola, od kojih je ideja i potekla. ,,Mi smo u Puli, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a na kontinentu i u Dalmaciji i jedini način kako da odgovorno napravimo spot je da ga snimimo od doma. A pjesma ,,Lijepa si danas" u originalu je napisana za moju suprugu Gabi i pomislio sam kako bi svakoj ženi u ova teška vremena sigurno dobro došlo da joj kažemo Lijepa si danas. Pa i s maskom", rekao je Marijan Jelenić iz Nole. Spot je sniman u domovima članova skupina Cubismo i Nola kao i kod maestra Mirona Hausera i članova Jazz orkestra HRT-a. Tako je Hrvoje Rupčić zasvirao u svojoj kući na hrpi toaletnog papira, Ricardo Luque pokazao umeće prevrtanja palačinki, a Marijan i Gabi iz Nole zaplesali su u svom domu i studiju, neki su izašli na svoje balkone, sretniji u dvorišta, a neki imaju privilegiju da im je ispred kuće i morska obala pa su punim plućima udahnuli u Korčuli. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=yROO7UnkCgo[/embed]
Inače pesma Lijepa si danas je prvi singl s nadolazećeg albuma Cubisma ,,Tumbao'', koji je nastao u saradnji s Jazz orkestrom HRT-a. Novi album ,,Tumbao'' izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma pa će se na njemu osetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tokom perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe. Na albumu će se naći deset pesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque - glavni vokal, Davor Križić – truba, Nenad Grahovac – trombon, vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir, vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko „Barba“ Tabain – bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić – bongosi, Hrvoje Rupčić – konge, vokal).

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika