Brian May - Queen - Love of my Life - Aleksa & Paja

Ono što je nekada bio san, tehnologija je pretvorila u javu.

Brajana Meja odlikuje širok raspon žanrova u kojima savršeno svira - od hard roka do balada na akustičnim gitarama. Muzički je veoma uticao na Paju, i omiljeni mu je gitarista iz više razloga.
Brajan Mej je na Jutjubu plasirao brojne video snimke na kojima na svojoj gitari izvodi razne numere grupe Queen i na taj način poziva muzičare širom sveta da mu se pridruže i obogate izvedbu. Jedna od tih numera je i čuvena kompozicija Fredija Merkurija ,,Love of my Life". Mnogi muzičari, širom sveta odgovorili su na ovaj Mejov poziv i počeli su da objavljuju zajedničke snimke na Jutjubu. Inspirisani time, Paja i njegov sin Aleksa, verovatno prvi u Srbiji, odlučili su da se pridruže Brajanu u virtuelnom prostoru.
Paja je kao gitarista dugo prisutan na muzičkoj sceni Srbije, a Aleksa stasava kao pevač i frontmen grupe LIFT, koja je objavila album za PGP RTS. Ove godine nastupili su na Beoviziji i plasirali se u finale. Za Aleksu je izvođenje ,,Love of my Life" bio poseban izazov jer je kompozicija nastala skoro 30 godina pre njegovog rođenja. Za Paju izazov je bio da bude ritmički precizan u svojim deonicama na gitari, jer je Brajan numeru svirao ,,ad libitum" - slobodno u tempu.
Na kraju, rezultat je bio uspešan. Finalna slika bila je neverovatna: Brajan Mej, Paja i Aleksa Vučković zajedno u istom kadru, sinhronizovano izvode muziku.
  https://www.youtube.com/watch?v=mX_74vqfbqQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1lyIOb3_LoXGphtJOCTDzb02s0HrmWh8KoS9H2-ztFNnAJ5DZCdDwd5gQ

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika