Pesme iz pustinje

Novi bend na alternativnoj muzičkoj sceni Savana regionu predstavlja pravac pustinjski rok. Momci iz Beograda i Budve u osvajanje publike kreću objavljivanjem prvog singla ,,Vitalne supstance” kojim najavljuju debi album ,,Tarangira”.

Grupa Savana ,,rodila se” prošlog leta na više lokacija istovremeno. Aleksa Majstorović i Aleksa Nedić imali su bend Stepa, koji je težio evoluciji i, kako kažu, u nekom momentu njihove ideje krenule su ka Savani. Istovremeno, želja da se u ovim krajevima planete zasvira pustinjski rok (desert rock) tresla je i deo budvanskog benda Haze&Ash.   ,,Smatramo da nam treba još novog nejugonostalgičarskog instrumentalno kompleksnijeg zvuka. Nekako su se spojili ukusi i stvorio se taj zvuk koji smo rešili da negujemo'', kaže Aleksa Nedić za Internet portal rts.rs i dodaje da svaki član Savane pustinjski rok kapira na drugačiji način, a da onda iz sukoba mišljenja nastane nešto autentično što niko zasebno ne bi smislio bez ostalih.   https://www.youtube.com/watch?v=7bTZgtpvwi0&feature=emb_title  
Pioniri na polju pustinjskog roka na ovim prostorima su momci koji su se udružili u bend Savana. Grupu čine mladi muzičari Andrej Lovrić i Dario Vuksanović na gitarama (članovi benda Haze&Ash), gitarista Aleksa Majstorović (The Filters i Stepa) i Aleksa Nedić (basista i pevač benda Vizelj), dok je gostujući bubnjar Marko Ajković (Artan Lili).
  Momci iz Savane već su snimili četiri pesme koje će u narednom periodu objavljivati u razmaku od po nekoliko sedmica, a u njihovom stvaranju pomogli su i frontmen Stray Dogga Dukat Strajnić i bubnjar Andrej Mladenović (Stray Dogg, Crvi, Turisti).
 

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika