Leon Bridges je objavio novi singl posvećen anti-rasističkim demonstracijama

Dobitnik nagrade Grammy kao najbolji R&B izvođač, pevač i kompozitor, Leon Bridges, objavio je novi singl ,,Sweeter” u saradnji sa Terraceom Martinom. Pesma je inspirisana anti-rasističkim demonstracijama koji ne potresaju samo Ameriku, a napisana je iz perspektive crnog čoveka koji poslednjim dahom, dok duh napušta njegovo telo, izgovara lament nad svojim životom. Pesma je originalno bila napisana za Leonov budući album, ali su u jeku trenutnih dešavanja, Leon Bridges i Terrace Martin, odlučili da je suviše aktuelna da bi čekali.

,,Odrastajući u Teksasu, iskusio sam rasizam na svojoj koži, kao i moji prijatelji. Od detinjstva učeni smo kako da se ponašamo kada nas zaustavi policija, da bismo izbegli bilo kakve posledice rasnog profilisanja. Predugo sam bio gluv i slep za sve policijske brutalnosti. Smrt Georgea Floyda samo je bila poslednja kap u prepunoj čaši . Bio je to prvi put da sam plakao za čovekom koga nisam poznavao. Ja sam George Floyd, sva moja braća su George Floyd, sve moje sestre su George Floyd. Ne mogu, niti želim da više ćutim. Kao što je Aveljova krv bila krik upućen Bogu, George Floyd je kriknuo u meni. Zato vam sada predstavljam Sweeter“, izjavio je Leon Bridges.  

Dok Terrace Martin o novom singlu kaže sledeće: ,,Sweeter je meditativna muzika, nije za svačije uši, ali je za sva srca. Iskreno verujem da su nas oči varala predugo, ali nam srce uvek kaže istinu. Srce mora da se zaleči. Crni ljudi bili su varani mnogo godina, jedina stvar koja može sve da preokrene je srce puno ljubavi.''

  https://www.youtube.com/watch?v=DLgDKeih7hQ    

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika