Mile Kekin u novom, aktivističkom singlu

Ko su „Sretni ljudi“?

Nova pesma Mileta Kekina inspirisana je trenutnim izborima kako u Hrvatskoj tako i u regionu. Svoj, kako kaže, skromni protest, pretočio je u reči i nastala je pesma „Sretni ljudi“.

   

„Ne pristajemo na poraz, za budućnost se vredi boriti - to je poruka pesme „Sretni ljudi“. Vladajuće elite zarazile su nas kobnom kombinacijom cinizma i apatije forsirajući mantru da se „ništa ne može promeniti”  jer su ,,svi su oni isti”.   Vreme je, kao što lepo pesma kaže, da ,,Izađemo iz tog kružnog toka”.

Ova je pesma poziv na akciju, ona nije konstatacija, niti još jedan komentar o ,,pokvarenim političarima” i nama ,,bespomoćnim žrtvama”.  Toga mi je već na vrh glave. „Sretni ljudi“ su poziv na direktnu akciju, poziv da koliko možemo preuzmemo odgovornost za svoju budućnost. Napisao sam je u jednom dahu inspirisan trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regionu.  Veliko hvala Maji Rivić  i Sari Renar na glasovima, te Dunji Bahtijarević UršiRaukar na pratećim vokalima. Posebno bih se hteo zahvaliti Saši Antiću koji je svojim ubitačnom poentom pesmu dodatno oplemenio. „ – rekao je Mile Kekin

   

U pesmi gostuju Saša Antić izTBFa i Sara Renar, poslušajte je na sledećem linku:

  https://www.youtube.com/watch?v=vbB1uq_IjME

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika