Synth-pop dragulj dobija svoje vinil izdanje!

Vredan, a najpre virtuozan duo koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, završio je prethodnu godinu izdanjem „We Have To Talk“, u okviru njihovog jedinstvenog projekta LP Elektro. Kako synth-pop nije nešto što na domaćoj sceni viđamo previše često, a posebno ako u vidu imamo kvalitet njihovog zvuka i samu tematiku albuma, on je defitivno obogatio scenu u tom domenu.

„We Have To Talk“, u izdanju Universal Music Serbia, digitalno je dostupan na svim striming servisima od novembra prošle godine, međutim, on danas kao Record Store Day izdanje dobija i svoj vinil. Nesumnjivo je da će to na prepoznatljiv način upotpuniti elektronski zvuk koji donosi LP Elektro.

„Veoma smo srećni da naš novi album „We Have To Talk“ konačno izlazi i na vinilu. Album obiluje vanvremenskim elektronskim, plesnim hitovima u kojima ćete dugo uživati, pre svega zahvaljujući originalnom zvuku analognih sintisajzera i vokodera. Tematika albuma je vezana za pasivizaciju ljubavnih odnosa i njihovu (ne)mogućnost realizacije u vremenu kvazi dominacije razuma i čovekove čulne potčinjenosti novim tehnologijama. U ovakvoj konstrukciji stvarnosti, emotivnost je slabost i za nju nema mesta. Ovim albumom smo hteli da pokažamo da i kompjuteri plaču“, kažu Sonja i Andrija.

       

Ovo dvoje jedinstvenih muzičara, karijeru su započeli klasikom, međutim, pokazavši da ne postoji granica koja će ih zaustaviti na putu do njihovog muzičkog izražavanja, oformili su i projekat LP Elektro, u nameri da klasičnu muziku približe popularnoj, onako kako bi to trebalo da bude urađeno. Tako, LP Elektro kreira prefinjenu, savremenu elektronsku muziku koristeći zvuk sintisajzera u kombinaciji sa dance ritmom i konceptualnim ili romantičnim tekstovima.

„Suštinski, LP Elektro je stalno prisutan, od kako smo krenuli da radimo kao LP Duo, samo nismo uspeli da formiramo tu celinu i postignemo sve, do sada“, ističu oni.

Ovo izdanje prethodno je najavljeno sa dva singla i njihovim spotovima – „Teleportation“ i „My Love“. Nakon izlaska albuma vizuelno je obogaćena i numera „Miss You“, u takozvanoj Tokyo verziji, za koju je spot nastao u inspiraciji dua i reditelja Aleksandra Dragičevića jednim od najuzbudljivijih gradova na svetu.

We Have To Talk“ tracklist Teleportation

My Love

No No No

My Prince

Miss You

Meantime

Wedding Duet

           

Autor vesti

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika