Synth-pop dragulj dobija svoje vinil izdanje!

Vredan, a najpre virtuozan duo koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, završio je prethodnu godinu izdanjem „We Have To Talk“, u okviru njihovog jedinstvenog projekta LP Elektro. Kako synth-pop nije nešto što na domaćoj sceni viđamo previše često, a posebno ako u vidu imamo kvalitet njihovog zvuka i samu tematiku albuma, on je defitivno obogatio scenu u tom domenu.

„We Have To Talk“, u izdanju Universal Music Serbia, digitalno je dostupan na svim striming servisima od novembra prošle godine, međutim, on danas kao Record Store Day izdanje dobija i svoj vinil. Nesumnjivo je da će to na prepoznatljiv način upotpuniti elektronski zvuk koji donosi LP Elektro.

„Veoma smo srećni da naš novi album „We Have To Talk“ konačno izlazi i na vinilu. Album obiluje vanvremenskim elektronskim, plesnim hitovima u kojima ćete dugo uživati, pre svega zahvaljujući originalnom zvuku analognih sintisajzera i vokodera. Tematika albuma je vezana za pasivizaciju ljubavnih odnosa i njihovu (ne)mogućnost realizacije u vremenu kvazi dominacije razuma i čovekove čulne potčinjenosti novim tehnologijama. U ovakvoj konstrukciji stvarnosti, emotivnost je slabost i za nju nema mesta. Ovim albumom smo hteli da pokažamo da i kompjuteri plaču“, kažu Sonja i Andrija.

       

Ovo dvoje jedinstvenih muzičara, karijeru su započeli klasikom, međutim, pokazavši da ne postoji granica koja će ih zaustaviti na putu do njihovog muzičkog izražavanja, oformili su i projekat LP Elektro, u nameri da klasičnu muziku približe popularnoj, onako kako bi to trebalo da bude urađeno. Tako, LP Elektro kreira prefinjenu, savremenu elektronsku muziku koristeći zvuk sintisajzera u kombinaciji sa dance ritmom i konceptualnim ili romantičnim tekstovima.

„Suštinski, LP Elektro je stalno prisutan, od kako smo krenuli da radimo kao LP Duo, samo nismo uspeli da formiramo tu celinu i postignemo sve, do sada“, ističu oni.

Ovo izdanje prethodno je najavljeno sa dva singla i njihovim spotovima – „Teleportation“ i „My Love“. Nakon izlaska albuma vizuelno je obogaćena i numera „Miss You“, u takozvanoj Tokyo verziji, za koju je spot nastao u inspiraciji dua i reditelja Aleksandra Dragičevića jednim od najuzbudljivijih gradova na svetu.

We Have To Talk“ tracklist Teleportation

My Love

No No No

My Prince

Miss You

Meantime

Wedding Duet

           

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika