Poslušajte pesmu iz dugo iščekivanog filma Christophera Nolana ,,TENET"!

KAKO JE NOVI SINGL TRAVISA SCOTTA POSTAO FINALNI DEO U SLAGALICI NOVOG FILMA CHRISTOPHERA NOLANA- ,,THE TENT”

Novo ostvarenje inovativnog reditelja Christophera Nolana, TENET dolazi u naše bisokope 3. septembra (Blitz) a već mesecima traje veliko uzbuđenje oko ovog filma, u kome glavne uloge imaju John David Washington i Robert Pattison. Muziku za film komponovao je Ludwig Gӧransson, ali za pesmu koja će izneti  ovaj zamršeni i uzbudljivi triler, reditelj je angažovao rap izvođača Travisa Scotta.

 

,,Njegov glas je  postao je finalni deo jednogodišnje slagalice filma.Doprinos koji je dao  uvidom u muzički i narativni mehanizam koji smo izgradili Gӧransson i ja, je neposredan, pronicljiv i dubok”, objašnjava Nolan.

     

Travis Scottu je ovo prvo iskustvo kreiranja muzike za film, a singl ,,The Plan (From the Motion Picture TENET)” opisuje kao ,,relaksirajuću vožnju kroz prostor i vreme, koja šalje signale mozgu da se postepeno opušta”.

 

Rođen pod imenom Jacques Webster, Travis Scott izbacuje rime i kreira bitove od svoje 13. godine. Ono što krasi i daje pečat njegovom stilu je ubrizgavanje sirove pank energiju u hladne, ambijetalne ritmove preko kojih su nabacane sekvencirane, isprekidane rime, onako kako to rade reperi u njegovom rodnom Hjustonu. Njegova finalna produkcija kombinuje  lo-fi manir Kid Cudija i raskošnu grandioznost Kanya Westa.

 

Veliki proboj na muzičku scenu Travisa Scotta, usledio je nakon što se njegova traka našla na kompilaciji Cruel Summer, nakon čega je potpisao ugovor sa kućom Epic i produkcijski ugovor sa Kanye Westom , zahvaljujući kome je počeo da producirao pesme izvođača kao što su Kanye West, Big Sean i Jay-Z.

 

Travis Scott je objavio  debi album ,,Rodeo"(2015), a već njegov drugi album ,,Astroworld"(2018), katapultirao ga je u muzičku stratosferu i zaseo na mestu #1 Billboardove liste albuma, a doneo mu je i prvu nominaciju za nagradu Grammy.

    https://www.youtube.com/watch?v=iYKXdt0LRs8

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika