Nova hrvatska scena: Drugi i treći oktobar u Močvari

Podržite scenu! i Podrži scenu zajedno uz podršku kluba

Projekat tj festival  je nastao kao saradnja dve platforme istog imena i sličnih interesovanja: Koncertni program kluba Močvara Podržite scenu! i web portal Podrži Scenu.

Ideja festivala je predstavljanje novih muzičara iz cele zemlje, pa ćete u ova 2 dana moći da ćujete 6 žanrovski različitih izvođača iz 6 hrvatskih gradova (Zagreb, Rijeka, Pula, Sisak, Koprivnica i Križevci) , a istovremeno da pogledate izložbe slika i fotografije mladih umjetnika čija će se dela izlagati u prostoru kluba Močvara.

Podržite scenu! je koncertni program u organizaciji kluba Močvara  čiji je cilj pružanje prilike mladim, neafirmisanim bendovima i izvođačima da se predstave publici na mesečnim koncertima. Publika kroz redovni program Podržite scenu! od 2011. može uživo da čuje autorske bendove iz raznih hrvatskih gradova koji deluju u različitim žanrovima.

Portal Podrži Scenu!  nastao je u februaru prošle godine, prvobitno kao Instagram profil, sa željom osnivača da popularizuju i približe domaću i regionalnu nezavisnu, alternativnu scenu široj publici. Kako je profil rastao, rasla je i njihova ideja o proširenju, pa su od muzičke umetnosti do likovne umetnosti počeli da obilaze i dokumentuju svirke koje su se održavale, stvarali liste pesama i uvodili neke nove kategorije. U junu 2021. izašli su sa web sajtom i Facebook profilom.

Na festivalu će nastupiti:

OCHI (Rijeka)

Ochi je riječki rock bend čija muzika inspiraciju crpi uglavnom iz alternativne muzike 90 -ih. Svoj prvi EP pod nazivom Tremor objavili su u junu ove godine.

MUNCHMEN (Zagreb)

Munchmen je novo ime na zagrebačkoj sceni, bend koji se najbolje opisuje kao mješavina funka - rocka s primesama jazza, grungea, popa, indieja i bluesa. Krajem maja objavili su debi  EP koji se sastoji od 4 pesme.

KIDS FROM THE SKY (Križevci)

Kids from the sky je elektro pop projekat iz Križevaca, poseban po svom konceptualnom izrazu. Iza sebe imaju EP na engleskom i hrvatskom jeziku i nedavno su objavili novi singl koji je započeo novu, ljubičasto-žutu eru.

GRGUR VIŠIĆ (Pula)

Grgur Višić je mladi pulski kantautor dilanovskog stila. Početkom leta objavio je svoj debi EP „Na desnoj strani pruge“.

ŠARENA POJAVA (Sisak)

Šarena pojavaje sisački rap rock sastav koji je, prema rečima članova, nastao slučajnim susretom dvojice osnivača u kasnim satima dobre zabave. Bend je do sada objavio tri singla, a njihov debi album uskoro izlazi.

GRINDED GRIN (Koprivnica)

Grinded Grin je eksperimentalni rock kolektiv iz Koprivnice. Bend je do sada objavio sedam albuma.

Karte su u prodaji a vi, odslušavši predstavljanje bendova, požurite da dodjete do njih!

Korisnici
Logovanje korisnika