STEINWAY & SONS koncertna sezona 2022/2023: Boris GILTBURG

8. februar 2023. Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova

Nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista današnjice, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2022/2023. zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Predstojeći koncert STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE   će beogradskoj publici predstaviti izraelskog pijanistu Borisa Giltburga, jednog od najsveobuhvatnijih pijanista na svetskoj muzičkoj sceni.

Boris Giltburg će se premijerno predstaviti 8. februara 2023. u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20h sa sledećim programom:

F. Šopen

  • Balada No. 1.,  g mol, Op. 23
  • Ballade No. 2., F dur,  Op. 38
  • Ballade No. 3., AS dur, Op. 47
  • Ballade No. 4.,  f mol, Op. 52

S. Prokofiev

  • iz svite Romeo i Julija, op. 75

M. Ravel

  • Gaspard de la nuit

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Cena ulaznica 2.500,00 i 3.000,00 dinara.

 

Boris Giltburg, Foto: Saša Gusov

 

Boris Giltburg je rođen 1984. godine u Moskvi u muzičkoj porodici. U ranoj mladost, se preselio u Tel Aviv, gde je nastavio svoje školovanje i gde je stekao diplomu na Buchmann-Mehta School of Music, u klasi istaknutog profesora Arija Vardija. Pored toga što je vodeći internacionalni koncertni pijanista, do sada ima objavljenih skoro 20 diskografskih ostvarenja za muzičku kuću Naxos. Zasigurno će ime Borisa Giltburga ostati zapamćeno i po audio ali i po audio-vizuelnom izvođenje svih 32 Betovenovih sonata, što je retkost u diskografiji današnjice. Ovo diskografsko ostvarenje je objavljeno u boks setu 2021. godine povodom obeležavanja 250 godišnjice Betovenovog rođenja.

Repertoar ovog vrsnog pijanističkog titana, pored brojnih muzičkih dela za solo klavir, obuhvata i preko 50 klavirskih koncerata.

 

U februaru, Boris Giltburg će održati 7 koncerata u vodećim koncertnim dvoranama Evrope. Zanimljiva je činjenica, da će se publici Velike dvorane Kolarčeve zadužbine 8. februara, premijerno predstaviti programom istim kao i publici Muziekgebouw u Amsterdamu par dana ranije ali i publici Wigmore hola u Londonu, samo par dana kasnije. (Izvor: Promo)

Korisnici
Logovanje korisnika