Boemska punk atrakcija u Dorćol Patzu

Četiri godine nakon poslednjeg beogradskog koncerta stižu Jorgovani

Bend Jorgovani važi za „boemsku pank atrakciju" i njihova muzika smatra se definicijom tog mutant žanra.

„Bend Jorgovani je nastao spontano u Beogradu, u jednom poznatom parku, mislim, septembra 2012. kada smo pili pivo gitarista Birtije, gitarista i bubnjar Žute Minute i ja… I prišla je jedna devojka Ana da se upozna sa nama. Mi se pred­stavljamo: Marko, Marko, Marko, Marko i tad nastaje smejanje. Devojka ne zna šta je snašlo, a neko viknu uglas: Možemo i bend da napravimo! I tad ja izrecitujem refren pesme koju sam napisao dan pre: Ja ti pišem pesme, ja ti čuvam decu, a ljubav vodimo jednom u mesecu... „- odgovorio je svojevremeno Marko na pitanje novinara sajta Noiz kako je sve počelo.

 

Jorgovani, Foto: FB Official grupe

 

Prošle su pune četiri godine otkako su Jorgovani organizovali veliki samostalni koncert u Beogradu, pa su odlučili da novu 2023. godinu započnu sasvim posebnim šou programom najavljenim za 28. januar u Dorćol Platzu.

Jedna od specifičnosti koncerta koji je pred nama jeste i regionalni karakter koji mu daju dovođenjem zagrebačke pank atrakcije, grupe ŠANK?!, a pored njih nastupiće još i Kamene kare.

„30. decembra navršava se 10 godina otkako smo objavili našu prvu pesmu. Kada smo pravili te prve pesme uopšte nismo imali predstavu da će nam se životi promeniti na bolje. To ćemo i obeležiti velikim koncertom u Beogradu, 28. januara, na Dorćol Platzu. Naši gosti tom prilikom biće naši prijatelji i omiljeni bendovi Šank?! i Kamene Kare. Pozivamo sve prijatelje, kolege i fanove da dođu i uveličaju ovo naše veselje“, poručuje Marko Joković Muki, frontmen Jorgovana.

Bend Jorgovani bio je i gost redakcije MUZZIK TV pre nekoliko dana, pa vam ovom prilikom dajemo mogućnost da vidite i čujete intervju koji je sa članom benda Markom Dragutinovićem uradila naša ekipa.

 

 

Ulaznice su bile u prodaji po promotivnoj ceni od 1.000 dinara u Anti Shopu (Cetinjska 15) i na tickets.rs ali je u ovom trenutku i drugi kontigent karata rasprodat!

Danas kreće treći i poslednji kontigent po ceni od 1500 RSD

Ostalo je još 100 karata koje možete uzeti u:

Antishop-u (Cetinjska 15) & tickets.rs

Slušamo poslednju za sada objavljenu pesmu benda Jorgovani, „Alfa mužjak“

 

 

Korisnici
Logovanje korisnika