Helem Nejse gostuju u Zagrebu

Vintage Industrial Bar će ugostiti ove neponovljive Sarajlije

U posljednjih deset godina, umetnički kolektiv Helem Nejse, čiju osnovicu čine članovi umetničkih imena Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin, izgradili su se u jedno od vodećih umetničkih imena Bosne i Hercegovine. Oni su reperi, glumci, autori najslušanije radijske emisije u BiH, voditelji vlastitog late night showa, kreativci iza popularnog animiranog serijala “Bruca Braca Bruda Brada” i pre svega, muzičari, koji će sami za sebe će reći “Nismo najbolji, al’ smo jedini!”

Njihove pesme ispunjene su tekstovima ljubavne, kao i društveno-političke tematike, često inspirisane stvarnim likovima i događajima u društvu i neposrednoj okolini, a neretko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu.

Jedna od takvih je i nedavno objavljen singl “Ruža”, njihov duet s proslavljenom interpretatoricom sevdalinke Amirom Medunjanin, koja je za njih istakla: “Sjajna su ekipa mladih ljudi s kojima sam se brzo našla na istoj valnoj duljini.” Uz Amiru, do sada su saradnje ostvarili i s vodećim regionalnim imenima kao što su Edo Maajka, Dubioza Kolektiv, Frenkie, Marko Louis, Letu Štuke i Božo Vrećo.

Nastupali su na brojnim festivalima širom regije i Evrope, kao što su Exit Festival, Mostar Summer Fest, Seasplash i Ferragosto Jam, održali desetke samostalnih koncerata u Beogradu, Novom Sadu, Beču, Munchenu, Skopju. Među posebnim nastupima svakako se ističe koncert sa Sarajevskom filharmonijom u Narodnom Pozorištu u Sarajevu.

 

Helem Nejse, Foto: Promo

 

Upravo su nastupi uživo mesto gde njihova muzička svestranost dolazi do vrhunca izražaja, stoga nose epitet jedne od najboljih regionalnih koncertnih atrakcija, budući da na svaku pozornicu stižu u punoj bendovskoj postavi, što im daje dodatnu dozu energije. Zagrebačka publika imala je priliku da ih uživo upozna na kultnom koncertu Ede Maajke u Domu sportova, 2018. godine, gde su nastupili kao predgrupa. Svega godinu dana kasnije, uz prepuni KSET održali su i svoj prvi samostalni nastup u Zagrebu, koji su i publika i kritika nahvalili.

U četvrtak, 2. marta ponovno stižu pred zagrebačku publiku, ovaj put u Vintage Industrial Bar, gde će uz svoj dosadašnji repertoar, predstaviti i nove pesme, budući da uskoro objavljuju svoj četvrti po redu studijski album, pod naslovom “Ozbiljna Zaebancija”, a koji je i službeno najavljen spomenutim singlom “Ruža”.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem online sustava Eventim.hr i na svim prodajnim mestima platforme, po ceni od 10€ u pretprodaji i 12€ na dan događanja. (Izvor: Muzika HR)

 

Korisnici
Logovanje korisnika