7. BUNT ROК FESTIVAL-  Izabrano 20 takmičara

"Prijatno smo iznenađeni velikim brojem prijava za Bunt rok festival“ kaže autorka BRF- a Branka Glavonjić


Na sedmom „Bunt rok festivalu“ ove godine će se predstaviti i za titulu pobednika nadmetati 20 domaćih bendova i autora. Autorka Branka Glavonjić najavljuje da ovim izdanjem počinje nova era festivala posvećenog afirmaciji i osvežavanju domaće pop i rok muzike i podršci novoj generaciji autora i muzičara.
 „I ove godine smo prijatno iznenađeni velikim brojem prijava za Bunt rok festival.“ kaže autorka BRF- a Branka Glavonjić i dodaje: „Prilikom odabira učesnika vrednovali smo ideju, originalnost, muzički izraz, tekst i naravno, izvođačko umeće. Prednost smo ovog puta dali mlađim bendovima i autorima jer svrha našeg festivala i jeste da se u prvi plan stavi autorstvo novih generacija.“
Izabrano je dvadeset bendova/autora koji će učestvovati na ovogodišnjem, 7.„Bunt rok festivalu“ :
“Sin Seekas”, “Bagremov med“, „Fade out”, „Razvigor“, „Кontra štim“, „GENERATION Z”, „Fjordovi“, „Monah“, “Noise gate”, „Sirko i Ljube“, “Stonehenge”, „Кaterina“, “Promonael”,  „Rihter“, Milan Кosanović, “Grizete”, „Uroš i nejaki“, „Majmunsko ostrvo“, „Sara Džesika Panker“ i „Deformitet“.

 

Odabarani bendovi za 7. BUNT rok festival, Foto: Promo


Branka Glavonjić: „Sedmi Bunt Rok Festival realizujemo u godini kada emisija iz koje je potekao- emisija „Bunt“, obeležava 20 godina kontinuiranog trajanja. Zanimljivo je da su članovi mnogih izabranih bendova mlađi od emisije "Bunt"tako da da ovim izdanjem festivala otvaramo novu eru. A sve ono na čemu ovaj projekat počiva i zbog čega je cenjen- ostaje nepromenjeno.“
„Bunt Rok Festival" RTS-a je jedinstvena nacionalna platforma za osveženje rok scene. U formi televizijskog festivala posvećenog afirmisanju novih autora i bendova, ovaj nacionalni projekat se realizuje jednom godišnje. Do sada je kroz ovaj projekat prošlo više od 800 bendova i autora, a njih više od150 je dobilo priliku da ih upozna šira javnost, da debituju, predstave svoju muziku i stvaralaštvo.
Nagradni fond „Bunt rok festivala“ obuhvata i ovog puta veliki broj nagrada od novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.

Slušamo pobednike 6. BUNT rok festivala, grupu Sanitarium.
 

Korisnici
Logovanje korisnika