Five Points Gang (UK) u klubu Black George!

Odličan britanski bend krajem marta gostuje u beogradskom klubu a slede svirke po Srbiji!

 

Five Points Gang (UK) jedan je od najmoćnijih i najoriginalnijih nadolazećih rock-blues bendova na britanskoj muzičkoj sceni. Nakon zimske turneje u Velikoj Britaniji, dolaze u Evropu na svoju prvu opsežnu turneju sa koncertima u preko 15 zemalja. Five Points Gang održaće svoj premijerni nastup u Beogradu 30. marta 2023. godine u klubu Black George sa početkom u 21 čas gde će promovisati aktuelni studijski album "Wanted".

Posle toga nastupaju: 

-       subota, 1. april: Mojo Club, Senta, 

-       sreda, 5. april: Gimnazija, Jagodina

-       četvrtak, 6. april: Feedback, Niš,

-       petak, 7. april: Omladinski centar, Zaječar

-       subota, 8. april: GKC, Užice.

 

Debitantski album "Wanted" objavljen je za izdavačku kuću Lunaria Records u oktobru 2021. i dobio je priznanja zbog sjajnog pisanja pesama, iznimnog muziciranja i svežeg pogleda na blues.

"Verujte mi; ako ikada čujete njihovu pesmu na radiju, pretpostavićete da je to izgubljeni klasik jednog od vaših omiljenih bendova; ali ne možete da se setite koji." –  The Rocking Magpie

“Izuzetan album ... svaka pesma stoji za sebe. Dobro odigrano, a produkcija zvuči skupo!” –  Blues  Matter

 

Five Points Gang, Foto: PROMO

 

Džo, Dino i Tanos preselili su se u London s istim snom, a ovaj slučajni susret trojice već uspešnih muzičara pokrenuo je neverovatnu muzičku vezu koja je postala temelj eksplozivnom zvuku koji je već nazvan "redefiniranjem bluesa".

Kao sesijski muzičar, Dino je snimao za velike brendove kao što su Olimpijske igre i Koka-Kola, a Džo je stekao muzičko znanje dok je lutao dubokim jugu Amerike svirajući sa VC Clarkeom (istim čovekom koji je otkrio Stivija i Džimija Voana). Zajedno sa Tanosom su odlučili da naprave ono što zovu "Muzika iz srca".

Sa više od 200 hiljada slušalaca koji ih slušaju na radio stanicama i platformama za striming, i hiljade onih koje su oduševili njihovi neverovatno snažni nastupi uživo, Five Points Gang brzo postaje najuzbudljiviji bend u usponu iz Engleske.

Od ukidanja ograničenja karantina u avgustu 2021., odsvirali su preko 100 koncerata širom Ujedinjenog Kraljevstva, nastupili na 15 festivala i već imaju bukirane dve evropske tuneje u 2023. godini.

Energični trio nadaleko poznat po tome što uvek teraju svoje nastupe do krajnjih granica i uprkos tome što su okupani znojem i umorni od puta, a i publika iscrpljena, svi žele još. Five Points Gang zaista je međunarodni bend – prema rečima jednog recezenta: » Velšanin, Grk i Brazilac uđu u bar ... i raznose ga na komadiće!"

Five Points Gang su:

Joe Pearson – vokal, gitara 

Dinho Barral – bas gitara

Thanos Papadopulus – bubnjevi

 

Five Points Gang (UK) / Black George, Beograd / 30.3.2023

Ulaz 20:00 / Koncert 21:00

Ulaznice:

600 RSD - pretprodajna cena (do 30. marta)

800 RSD - na dan koncerta

Prodajno mesto: Black George

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

FB Event: https://fb.me/e/3tnbeCqKi

 

Korisnici
Logovanje korisnika