Jedan od najistaknutijih festivala u regionu ponovno na ostrvu Krk

VELVET Festival od 29. juna do 2. jula u očaravajućem Puntu na ostrvu Krku u Hrvatskoj

 

Jedan od najboljih regionalnih umjetničkih i muzičkih projekata, Velvet Festival, održava se sedmi put ove godine od 29. lipnja do 2. srpnja na očaravajućem Puntu na otoku Krku u Hrvatskoj. To je festival koji je ultimativno "mesto za biti" i svojevrsni izlog muzike, fotografije i dizajna, gde se možete odmoriti, dobro jesti, slušati sjajne koncerte i DJ-eve, plivati ​​po ceo dan, zabavljati se na zabavama na brodu i upoznajte timove iz cijelog svijeta.

Velvet svake godine privlači veliki broj posjetitelja iz Hrvatske, ali i iz cijele regije koji uživaju u različitim muzičkim žanrovima poput elektronske muzike, indie rocka i hip hopa. Osim toga, Velvet je poznat i po fantastičnoj, intimnoj atmosferi u kojoj se posjetitelji mogu opustiti i uživati ​​u hedonizmu uz zanimljivu gastro ponudu, kulturne znamenitosti i razne radionice. Ovaj festival je čak dobio i nagradu publike za najbolji domaći festival 2022. godine, a ujedno je i prvi hrvatski festival koji surađuje s arhitektonskim biroom u dizajnu svake pozornice na festivalu.

Velvet Festival se od prvog dana održava tik uz more na otoku Krku, točnije na prekrasnom kompleksu plaža "Medane". Geografski, ovo Velvet smješta relativno blizu centra Punta, upravo tamo gdje se susreću civilizacija i potpuna priroda. "Naša vizija je da festivalom predvodimo put u razvoju mladih, kreativnih industrija i brendiranja destinacije." Na taj način želimo stvoriti pozitivne društvene promjene, te biti izvor snažne energije koja ujedinjuje ljude, inspiriše i potiče vjeru u vlastitu moć da stvaramo čuda na ovoj planeti. Drago nam je da se broj posjetitelja Velveta povećava iz godine u godinu, a ponosni smo i na činjenicu da na Krku okupljamo mlade iz čak 22 zemlje svijeta. Cijeli organizacioni tim izuzetno je posvećen i strastven oko realizacije festivala, a ljubav prema onome što radimo je jedan od razloga zašto nas ljudi vole. Zato sa sigurnošću mogu reći da će ovogodišnje izdanje Velveta biti najveće i najbolje do sada“, rekao je Dino Grgurić, organizator Velveta.

Velvet svake godine dovede odabrane izvođače iz cijelog svijeta na tri dana vrhunske muzike na jadranskoj obali. I ove godine na rasporedu je impresivna postava, a u njoj su neka od najvećih imena hrvatske muzičke scene. Freekind. će nastupiti uživo, a DJ-evi Adriatic Social Cluba i Stankoff će biti za DJ pultom. Osim toga, festival će ugostiti i međunarodne izvođače, kao što su Raphael Top-Secret iz Francuske, londonski DJ Shy One, Napoli Segreta i Eternal Love iz Italije, Hector Gachan iz Australije, The Zenmenn iz Njemačke, Butch Cassidy iz Srbije, kao i kao mladi predstavnici beogradske DJ scene Little Lu i Aleksandra Hrib, kao i Deepport iz Crne Gore i crnogorski pionir jugoslovenske scene 70-ih i 80-ih Peđa Radović.

Velvet festival obilježile su i brojne saradnje sa srpskim kolektivima i pokretima, pa tako u Velvetu možemo očekivati ​​od pop-rok senzacije Butch Cassidyja, do brojnih aduta domaće DJ scene, kao što su Kišobran DJ-evi, Stellarcompanion, Little Lu, DJ Mihajlo i Feloneezy. U cilju daljeg jačanja veze Punat - Beograd, Velvet Festival 26.5. organizuje zagrijavanje u 2 bara istovremeno - Sprat i Zaokret, gdje će domaći domaćini Little Lu i Phillie P i DJ-evi Velvet Festivala Dino + Daniel napraviti odličan uvod u ljeto i mediteransku paletu zvukova koju nam Velvet donosi ove godine.

Slušamo jednog od aduta Festivala, austrijski duo freekind. koju čine hrvatska pijanistica i vokal Sara Ester Gredelj i slovenačka bubnjarica Nina Korošak Serčič.

 

Korisnici
Logovanje korisnika