Marčelo u MTS Dvorani!

Pobednik prošlogodišnje kategorije za NAJBOLJI HIP-HOP VIDEO konkursa MVA 2K21 zajedno s Raidom, za spot pjesme Dvadeset, Marčelo ovog puta zove na tradicionalni koncert

 

Muzičar, kolumnista i pisac je Marko Šelić Marčelo ove jeseni slavi dvadeset godina od objavljivanja prvenca. Za njega kažu da je retka svetlost u crnom tunelu besmisla sadašnjosti koju živimo, kao i žanra od kojeg je krenuo hip-hopa, od koga se podavno odaljio. Uz osmočlani bend vrsnih muzičara, njegova muzika već godinama slobodno i s lakoćom šeta od primesa roka, džeza i fanka sve do sevdalinke. Takav razvoj nije uvek nailazio na odobravanje ranih fanova, ali Marčelo i saradnici ostali su na strani hrabrosti i umetnosti. Svoje prve stihove pisao je u rodnom Paraćinu još kao srednjoškolac, ali prve snimljene pesme nastaju 2001. godine. Njegov rad se vrlo brzo razvijao, bivajući prepoznat i od publike i od muzičkih znalaca. Dosad je izdao šest albuma  De Facto (2003), Puzzle Shock! (2005), Treća strana medalje (2008), Deca i Sunce (2010), Napet šou (2014) i Nojeva varka (2021). 

Šelić svojim primarnim zanimanjem smatra upravo pisanje: po struci je profesor srpskog jezika i književnosti, kolumne objavljuje u dnevnom listu Danas, a objavio je romane „Zajedno sami”, „Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica”,  , „Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja”, te zbirku „O ljudima, psima i mišima”.

 

Kruna proslave dvadesetogodišnjice od objavljivanja prvog albuma su veliki beogradski koncerti u Zappa Bazi i MTS Dvorani, ali i koncert u Zagrebu. Marčelo će u Zagrebu nastupiti u Vintage Industrial Baru 29. novembra, kada će specijalni gost biti dugogodišnji prijatelj DJ Phat Phillie. Zagrebačka publika Marčela i ekipu nije videla još od perioda pre pandemije, a prilika da ga u februaru čuje na AntiValentinovu morala je, nažalost, biti otkazana: „Nama se tokom ove dve decenije svega nekoliko puta desilo da otkažemo svirku, to uradimo samo kad zaista, zaista ne može drugačije, a pred taj nastup razbolelo se nekoliko članova benda i nismo hteli da ljudima priuštimo nekakvu krnju verziju šoua. Odmah se rodila ideja da čim pre to nadoknadimo celovečernjim koncertom, i premda je iz raznih razloga potrajalo dok smo se organizovali – evo nas, napokon. Biće to najmanje dva sata svirke u punom sastavu, a na repertoaru će se, osim aktuelnog albuma, naći i odabrane stare pesme, ukratko jedna lepa ilustracija pređenog puta. Radujemo se posebno tome što će tu biti i naš drug Phillie, koji je oduvek bio dobri duh scene.” kaže Marko. Jer jubilej bi bio nezamisliv bez velikog beogradskog koncerta u MTS Dvorani, ovoga puta 5. decembra. Marčelo i saborci ambiciozno ga pripremaju, tako da publiku ne očekuje puka repriza prošlogodišnje fešte: „Iako će i ovog puta kičma koncerta biti poslednji album, biće tu više gostiju, drugačiji izbor onih starijih pesama, još razrađeniji aranžmani, sve to uz brižno režiranu rasvetu i video-projekcije.”

 

Dvadeset godina stvaralaštva Marčelo i bend do kraja godine nastavljaju da obeležavaju koncertima u Zagrebu, Nišu i Novom Sadu, a početkom sledeće godine i u Skoplju.

Dakle, pobednik prošlogodišnje kategorije za NAJBOLJI HIP-HOP VIDEO konkursa MVA 2K21 zajedno s Raidom, za spot pjesme Dvadeset, Marčelo ovog puta zove na tradicionalni koncert u beogradskoj MTS dovrani 5. decembra, s početkom u 20 časova.

(Izvor: info press)

 

Korisnici
Logovanje korisnika