Izvanredna španjolska pjevačica Buika, čiji hipnotički glas prelazi granice i žanrove dolazi na jesen

12. studenog će imati koncert u mts dvorani u Beogradu

 

Izvanredna španjolska pjevačica Buika, čiji hipnotički glas prelazi granice i žanrove, održat će koncert u mts dvorani u Beogradu 12. studenog.

Rođena kao María Concepción Balboa Buika 11. svibnja 1972. u Palma de Mallorci od roditelja iz Ekvatorijalne Gvineje, njezino je glazbeno putovanje raznoliko i bogato kao i njezino nasljeđe.

Buikino glazbeno umijeće obuhvaća eklektičnu mješavinu stilova, od jazza i flamenka do popa, soula i afričkih ritmova. Njezino rano eksperimentiranje s glazbom počelo je kao bubnjarica i basistica, ali njezin je očaravajući vokal konačno zauzeo središnje mjesto, gurnuvši je prema vrhu.

Unatoč početnom otporu zbog društvenih normi, Buika je ustrajala, stekavši priznanje u živahnoj madridskoj sceni noćnog života kasnih 1990-ih, gdje je osvajala publiku svojim interpretacijama.

Njezina diskografija odražava duboku priču punu emocija i kulturnih veza. Od njezinog debija "Mestizuo" 2000. do kritički hvaljenog "Vivir Sin Miedo" 2015., Buikina glazbena evolucija dokaz je njezine raznolikosti i umjetničkog izričaja.

Suradnje Buike obuhvaćaju više jezika i kultura. Od dijeljenja pozornice s osobama kao što su Chick Corea, Anoushka Shankar, do doprinosa filmskoj glazbi, njezina svestranost ne poznaje granice.

Buika nije ograničena samo na glazbu, ona je i pjesnikinja, skladateljica i glazbena producentica. Njezina višedimenzionalna kreativnost nadilazi okvire studija, o čemu svjedoče književni radovi i nadolazeći projekti, uključujući roman, operu i filmsku adaptaciju njezine poezije.

Dobitnik brojnih nagrada i priznanja, uključujući nominacije za Latin Grammy i Grammy za najbolji tradicionalni album, Buikin utjecaj na globalnu glazbenu scenu nedvojbeno je značajan, a u njoj leži pripovjedač čije tekstove prepoznajemo kao univerzalne teme ljubavi, gubitka i otpornosti.

Buikin glas nadilazi jezične barijere, obraća se izravno duši i ostavlja neizbrisiv trag na sve koji slušaju. U svijetu u kojem glazba služi kao most između kultura, Concha Buika predstavlja simbol različitosti i jedinstva, a njezina glazba svjedoči o neograničenoj moći umjetničkog izražavanja.

Želite li uživati ​​u snažnom glasu i prepustiti se emocijama, nabavite ulaznice na vrijeme u Tickets sustavu i na blagajni mts dvorane.

 

Korisnici
Logovanje korisnika