Atraktivni balkanski etno sastav Balkalar i druge zanimljive autore i izvođače tog žanra možete, osim na koncertima, naći na Muzzik FM kanalu JEKA

Balkalar sredinom travnja nastupa u Vintage Industrial Baru

Omiljena balkanska etno četvorka Balkalar stiže u Vintage Industrial Bar! Samo mjesec i pol dana od objave svog debitantskog albuma Balkalar se penje na stage pred zagrebačku publiku. Irma, Pavle, Juraj i Marko nastupit će u Vintageu u srijedu, 17. travnja 2024. godine i uljepšati koncertno proljeće.

Tijekom sedam godina djelovanja, zajedničkog muziciranja, sviranja na ulici, u različitim klubovima te festivalima diljem Europe, Balkalar je u bendovskoj sinergiji razvio specifičan zvuk i stil koji je sada zabilježen i na njihovom debitantskom albumu. ''Balkalar'' je najavljen singlom ''Biber'' i prvim službenim spotom benda, a Zagrepčani će napokon imati priliku album slušati uživo. Irma Vicula Bulaja (violina, vokal), Pavle Kladarin (kontrabas, vokal), Juraj Valentić (gitara, prateći vokal) i Marko Šturman (perkusije, prateći vokal) uljepšat će travanj zagrebačkoj publici svojom etno feštom i velikim glazbenim slavljem. Bend je na svom prvijencu, koji je objavljen za nezavisnu izdavačku kuću JeboTon, objedinio osam tradicionalnih pjesama srpskog, bosanskog, makedonskog i hrvatskog podrijetla, dajući tako narodnoj baštini svježe ruho te raskošne i originalne aranžmane.

Balkalar je posljednji put u Zagrebu nastupio u sklopu JeboTon fešte gdje ih je publika čitav nastup vjerno pratila uz rasplesani singalong. „Plastičnu čašu ne možeš razbit’, ali nitko nikad nije došao bliže tome nego na jučerašnjem nastupu Balkalara“, napisao je tada novinar David Mandić u svom izvještaju za portal Glazba.hr, a istu energiju publika može očekivati i na njihovom travanjskom koncertu. Svojim jedinstvenim stilom i autentičnim izvedbama nezamjenjivog balkanskog etno melosa i poznatih stihova zbližavaju se s publikom izazivajući pravu koncertnu euforiju. Na svom će koncertu u Vintageu skupina svestranih glazbenika izvesti pjesme na kojima su radili u studiju od studenog 2022. godine, među kojima su ''Hajde Jano'', ''Niška Banja'' i ''Dimna Juda'', a na setlisti će se naći brojni drugi hitovi iz bogatog kataloga balkanske tradicije.

Fizičke ulaznice po cijeni od 8 eura dostupne su u Dirty Old Shopu, a mogu se pronaći i online na platformi Core Event. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 12 eura.

 

Korisnici
Logovanje korisnika