Bluz i Pivo najavljuje: Jonathan Kreisberg Quartet

 

Na Facebook stranici beogradskog kluba Bluz i Pivo osvanula je ova objava koju mi s radošću prenosimo:
"Sa velikim uzbuđenjem najavljujemo veče internacionalnog džeza u Beogradu, kada će nas posetiti jedan od najuzbudljivijih gitarista i kompozitora današnjice, Jonathan Kreisberg, sa svojim kvartetom!

Koncert će se održati 11. jula  u klubu Bluz i Pivo u Cetinjskoj 15.

Njegov kvartet čine uvaženi jazz muzičari svetskih karijera sa sedištem u Nju Jorku. Oni su:

Marko Churnchetz (klavir),  Luca Alemanno (kontrabas) i Colin Stranahan (bubanj).

Jonathan Kreisberg je izgradio snažnu međunarodnu reputaciju i uticao na sledeću generaciju muzičara svojim jedinstvenim spojem bezvremenske melodike i naprednih linija i tekstura. Temeljno je proučavao džez i unosi sveže ideje u svoju muziku, šireći mogućnosti gitare. Redovno nastupa širom sveta i snima sa svojim grupama, a 12 godina je svirao sa legendarnim Dr. Lonnie Smithom, koji je za njega rekao: "On je strastven muzičar sa velikom vizijom, i neprestano je u žarkoj potrazi za inovacijama."

Kreisberg je predvodio različite grupe sa svetskim muzičarima i nastupao kao sideman sa istaknutim umetnicima poput Lonnie Smitha, Joe Lockea, Ari Hoeniga i drugih. Objavio je 11 albuma, uključujući "The South of Everywhere", "Shadowless" i "One". Pored svojih džez kompozicija, njegova muzika je korišćena u brojnim pozorišnim predstavama.

Jonathan je takođe cenjen pedagog sa više od 20 godina iskustva, a 2017. godine je objavio svoju prvu knjigu kompozicija i transkripcija, kao i seriju instruktivnih video zapisa.

Karte su u pretprodaji u klubu Bluz i Pivo po ceni od 2400 dinara, a na dan koncerta će biti 2800 dinara.

Rezervacije: Inbox FB ili IG stranice ili na broj telefona: 0631773750

Ne propustite veče svetskog jazza!"

 

Korisnici
Logovanje korisnika