In Memoriam - Marko Živić

Poznati i voljeni glumac preminuo u Beogradu

 

Poznati i popularni glumac Marko Živić preminuo je juče u 50. godini od posledica koronavirusa.

„U Beogradu je preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama“, navodi se u saopštenju Beogradskog Dramskog Pozorišta sa Crvenog Krsta čiji je dugogodišnji član bio ovaj glumac.

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Neke od predstava u njegovom matičnom pozorištu u kojima je ostvario uspešne uloge su „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo, Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“.

Živić je takođe puno snimao za televiziju i film, te je tako ostao zapamćen po mnogim ulogama u ovim medijima: „Pozorištu u kući“, „Premijeru“, „Ljubav, navika, panika”, „Montevideo Bog te video“,  „Na putu za Montevideo“, „Senke nad Balkanom”, „Žigosani u reketu“, „Folk“, „Beogradski fantom“ i mnogim drugim, a takođe je deo svoje harizme poklonio najmlađima kroz  glas koji  je davao tajnom agentu Iziju, medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjige o džungli 2“, Nim Galuu u sinhronizovanom filmu „Epik“, Rafaelu u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i drugim filmovima.

Marko Živić je i dobitnik mnogih nagrada i priznanja, a tokom svoje karijere se ostvario i kao televizijski voditelj u „Marko Živić show” i kvizu „Zdravo Evropo”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika