Predstavljamo pobjedničke spotove: Najbolji FUSION VIDEO - TACOOR i ČEZNEŠ DA ME ZEZNEŠ

Inače, ova izvanredna porečka ekipa je i na konkursu za MVA 2K21 Muzzik Video Awards bila nominirana sa pesmom Extremiteti u kategoriji Najbolji VIDEO S PORUKOM

 

Grupa Tacoor, naši stari znanci iz Poreča, Hrvatska, za kuću Croatia Records objavila je u maju 22. godine novi spot za pesmu Čezeneš da me zezneš i njime najavila njihov album prvijenac, a publika i žiri konkursa MVA 22.23. su ovaj spot nagradili pobjedničkim mjestom u kategoriji Najbolji FUSION video.

Spot je sniman nekoliko mjeseci na lokacijama u okolici Poreča i četvrti je službeni singl Tacoora.

U svojoj prepoznatljivoj mješavini funka, rapa i crossovera, Tacoor priča priču o odnosu dvojice prijatelja koji imaju različit stav u pogledu socijalnih odgovornosti.

 

Mladen Đaković, lider Tacoor banda, foto: YT printscreen

 

Mladen Đaković, redatelj spota, je tom prilikom rekao:

„Izuzetno smo zadovoljni spotom i zvukom na našem novom singlu, vidi se trud koji je uložen u cijeli produkt, pa se nadam da će publika to prepoznati.

Zahvalio bih se svima koji su pomogli, osoblju Zvjezdarnice Tićan, Franku iz Konobe Buići na ustupljenom  autu, i svima koji su me snimali, jer sam ja ovaj put bio ispred kamere.

Malo smo se igrali poetikom krimi filmova iz sedamdesetih, i Tarantinom, a nismo htjeli doslovce rekreirati situacije o kojima se govori u tekstu, nego se igrati atmosferom i napetošću kroz humor i trash.

Spotovi Tacoora su izuzetno komplicirani za snimanje, zato što tekst sam po sebi vizualno dočarava pjesmu, pa spot mora biti na toj razini, a ponekad čak i ispred pjesme!

A evo i cijele ekipe koja je učestvovala u pravljenju pesme i spota:

Tekst: Mladen Đaković

Glazba: Davorin Poropat / Mladen Đaković

Aranžman: Davorin Poropat

Glazbenici: Mladen Đaković, Ivan Laus, Davorin Poropat, Petra Šugar, Alan Rešidović, Zoran Sedlanić, Flora Franjul, Jurica Prodan, Luka Vrbanec, Alen Bernobić

Tonski snimatelj: Davorin Poropat

Mix: Davorin Poropat

Mastering: Matej Zec

Redatelj: Mladen Đaković

Glumci: Dario Filipović, Mladen Đaković

Snimatelji: Željko Bobanović, Toni Bestulić, Ivan Tripar, Klaudio Radin, Valentin Gašparini, Mladen Đaković

Montaža: Mladen Đaković

Kolor korekcija i obrada slike: Hugo Vojak

 Produkcija: Livio Media, Redesign Films

Inače, ova izvanredna porečka ekipa je i na konkursu za MVA 2K21 Muzzik Video Awards bila nominirana sa pesmom Extremiteti u kategoriji Najbolji VIDEO S PORUKOM.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika