MUZZIK intervju: Gazorpazorp

Još jedna sjajna grupa koja je privukla veliku publiku na svom nastupu na Indirekt festivalu. Miloš, Jasmin, Nikola i Damjan su svojim pesmama ulepšali poslednje veče festivala.

Sjajna atmosfera i dobra muzika su dve neizostavne komponente njihovih nastupa! Kao i sa ostalima, pričali smo sa Gazorpazorpom pre nego što su osvojili stejdž.

Zvuk ovog benda se može svrstati u alternativni rok, a nas je zanimalo da li je ovo oduvek bio njihov pravac.

„Zapravo, svi smo imali bendove pre ovog. Damijan i ja smo bili pankeri, Đera (Miloš) je bio metalac, a Baja (Nikola)… on je bio neki ex yu roker. Svi naši bendovi su imali neke svirke zajedno i tako smo se upoznali i združili. Nešto kasnije smo počeli da sviramo zajedno i nikada nismo prestali“, rekao nam je Jasmin.

Gazorpazorp je nastao 2016. godine i svi koji prate njihov rad, znaju da je ime njihovog benda zapravo izmišljena planeta iz sitkoma „Rick and Morty“. Međutim, od svih imena na svetu, kako je momcima baš to ime palo na pamet? Jasmin nam je i to objasnio.

„Imali smo svirku, a nismo imali ime, tako da smo to malo zbrzali. U suštini Gzorpaazorp je zamišljena planeta na kojoj su žene glavne“.

Boy band sa imenom planete na kojoj žene vode glavnu reč– strava!

Ono što je takođe zanimljivo jeste da momci stvaraju u jednom, vrlo kreativnom okruženju. Za sad imaju dva EP-a i na prvom su sve tekstove pesma pisali njihovi drugari. Već na drugom su se članovi benda više angažovali, a plan im je da u budućnosti većinu pesama pišu sami.

Video spotovi koje predstavljaju publici su umetnost za sebe, a u tome im takođe pomažu prijatelji  dobre volje.

„Ideje za spotove su delo naših drugara sa Fakulteta dramskih umetnosti, s kojima smo privatno u sjajnim odnosima, a evo i poslovno sarađujemo. Sve spotove nam oni rade i to tako ide – drugarski“, kaže Miloš.

Kao i uvek, na kraju smo ih pitali koji su planovi za budućnost.

„Trenutno smo u periodu pravljenja novog albuma. Prilično dugo radimo na pesmama, prilazimo im sa hiljadu strana, pa se one često menjaju i zato to tako dugo traje. Tako da će projekat trajati, ali sledeće što objavljujemo biće album.“

Njihove pesme su energične i posle nastupa Gazorpazorpa, osećate naboj pozitivne energije u sebi. Ova grupa je u 2021. godini nastupala najviše u Hrvatskoj i Sloveniji, a radujemo se novim nastupima u Srbiji, do kraja ove i tokom narednih godina.

 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika