U 3x3 basketu takmiči se i MUZZIK ekipa!

Ovaj mladi, urbani sport i dobra muzika odlično idu zajedno!

Počeci intenziviranog fokusa na 3×3 („3 na 3“) košarku datiraju od 2007. godine, kada je FIBA (Svetska košarkaška organizacija) odlučila da treba da se napravi eksperiment sa alternativnom formom sporta na Olimpijskim igrama mladih (YOG) 2010. godine u Singapuru. Nakon studija sprovedenih 2007. godine od strane Komisije za košarku mlađih kategorija FIBA i Međunarodne komisije za takmičenja, poslata je preporuka Centralnom bordu FIBA da 3×3 košarka bude format takmičenja koji će igrati 2010. godine na Olimpijskim igrama mladih, da bi zvanično 3×3 košarka kao sport bila odobrena u decembru 2007. godine.

Ovaj vid košarke je prepoznat zbog činjenica da je mlad, urban i šalje pozitivnu sliku, kao i zbog svoje univerzalnosti, ali možda po najviše zbog činjenice da je limitirana infrastruktura potrebna za igru. Prema tome, 3×3 košarka je identifikovana kao potencijalni katalizator za razvoj košarke na svetskom nivou.

Prvi put 3x3 basket stiže u Jagodinu. Grad Jagodina rešio je da prvi ove godine ugosti najbolje basketaše na letnjoj sceni, 26. marta. Tačna lokacija postavke 3x3 terena biće Vivo Shoping Park, gde će biti postavljena 2 basket terena.
Između ostalih, na ovom takmičenju naći će se i naša, MUZZIK 3x3 ekipa kojoj, ovom prilikom želimo da postigne uspeh, na ovom i svim budućim takmičenjima!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika