Jedna reč kojom se može opisati alternativna muzička scena: PODRŠKA

Prvenstveno prijatelji pa tek onda kolege.

 

U utorak, 29. marta, održana je posebna Muzzik press konferencija “Promocija nominacija MVA 2K21” u prostorijama Muzzik TV-a. 

 

Gosti, među kojima su bili novinari, nova imena sa muzičke scene, predstavnici izdavačkih kuća i prošlogodišnji dobitnici, prvi su, premijerno saznali imena nominovanih u tri kategorije: animirani video, video novog izvođača i rock video.  

 

Osim što su saznali ko je nominovan u prve tri kategorije, gosti su imali priliku da se druže jedni sa drugima, sastanu se van klubskih bina i razmene iskustva i ideje. Alternativna muzička scena mlađe generacije je, reklo bi se, puna međusobne podrške i prostora za saradnju. 

 

Ivana Miljković iz benda KOIKOI, koji je takođe nominovan u kategoriji za najbolji rock video, govorila je o međusobnoj podršci koju mladi muzičari pružaju jedni drugima.

 

“Svi se međusobno podržavamo i zajedno idemo dalje. Pa mislim, ako ne prođemo mi, proći će Vizelj ili Sitzpinker i to nam je podjednako drago. Svi smo nekako povezani i pronalazimo veliku podršku u ovom svetu”, objasnila je Ivana.

 

 

Iva Lorens i tam su istog stava i naglašavaju da su pored muzičke saradnje svi i dobri prijatelji. 

 

“Funkcionišemo odlično. Družimo se, mi smo prvenstveno prijatelji, pa tek ona kolege”, počinje Iva, “To je možda i najlepše od svega”, nadovezuje se tam.

 

 

Momci iz grupe dram, iznenadili su se raznovrsnošću kada su nominovani u pitanju. 

"Uvek mislimo - okej znamo sve ljude. Znamo ko svira u Beogradu, znamo ko svira u Novom Sadu, ko je u Nišu, ko je u Crnoj Gori... i evo sad smo ovde došli i polovinu ljudi nismo znali. Tako da stvarno ima mnogo novih izvođača koju su jako kvalitetni. Kad god mislim da znam šta mogu da očekujem - uvek se iznenadim", rekao nam je Stefan Aćimović, vokal benda. 

 

 

Momci su nam takođe otkrili sa kime bi voleli da sarađuju u budućnosti. 

"Bend Underforce bih izdvojio. Definitivno bih podelio binu sa njima! Vrlo su interesanti, mladi i inspirativni, a uz to i talentovani, tako da - što da ne", kaže Nikola Grozdanic. 

 

 

Specijalni gosti ovog događaja bili su najmlađi rokeri u Srbiji - grupa Underforce iz Valjeva. Danilo Petrović,  Mihailo Milošević i Petar Ružičić  svojom energijom su oduševili sve prisutne i pokupili mnoge simpatije nešto starijih kolega. Da dobar rock nema veze sa godinama, dokaz su ova trojica mladića koji su svoju karijeru započeli sa 14 i 15 godina. 

Pored Ive, tam, Ivane, Underforce benda i grupe dram, Muzzik press konfereciju posetili su i grupe Vizelj, Sirzpinker, Šajzerbiterlemon, Artan Lili, a tu su bili i Maja Uzelac, Ana Rodić, Cane, Bege Fank i mnogi drugi. 

 

Vi možete svoje favorite podržati glasanjem na našem sajtu, za sada za tri kategorije:
Video novog izvođača  https://mva2021.muzzik.tv/srp/video-novog-izvodjaca/

Rock video  https://mva2021.muzzik.tv/srp/rock-video/

Animirani video  https://mva2021.muzzik.tv/srp/animirani-video/

 

 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika