Šiza(ogen) singl „Skromnost nikad nije bila fer” na listi nominovanih za najbolji ROCK video

Ne valja raspravaljati se dok vas Bog gleda! Nije sve u parama!

Retko se u rock listama regionalnih spotova pojavljuju singlovi sa ovako interesantnim umetničkim poduhvatom. Ukoliko niste čuli, pozivamo vas da obratite pažnju na singl „Skromnost nikad nije bila fer” hrvatske grupe Šiza. U pitanju je relativno mlad bend koji crpi uticaje alternativnog rocka i garage muzike.

Singl koji su izbacili prošle godine nudi jedinstven prikaz njihovog budućeg umetničkog stvaranja, a propratni video dodatno pojačava tematiku, ali i nudi komentar ljudima koji slušaju. U jednostavnom tekstu ne treba isključiti jačinu onoga što prenosi. Video materijal takođe demistifikuje tekst ovog singla, gde istovremeno naslućujemo da je sve snimano iz gornjeg rakursa. Takav umetnički pristup može naglasiti da ih neko, ipak, odozgo posmatra. Upravo zbog svega navedenog, grupa Šiza dobija svoje mesto u nominaciji Muzzik Video Awards 2K21 za najbolji ROCK video.

Muziku i tekst ovoga benda potpisuju članovi grupe Šiza, dok režiju potpisuje Dinko Šimac.

Za ovaj video ili za nekog drugog ko je po vašem ukusu možete glasati ovde

https://mva2021.muzzik.tv/srp/rock-video/

Pogledajte koje su kategorije još otvorene jer ćemo ih sukcesivno objavljivati  tokom sledećih nedelja https://mva2021.muzzik.tv/.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika