Garage rock sastav Süpersolid izbacio singl „Demento Mori“

Ultrasonično uzdrmavanje alternativne scene! April je za muzičku scenu u Nišu Nova godina!

U skrivenoj „andergraund“ saradnji mene kao (ne)urednika naše televizije i dragog Daniela Tikvickog (Librarion Records and Fanzines), donosimo vam tekst o bendu vrednom svake pažnje!

Elem, malo istorijskih činjenica nije naodmet: Süpersolid je dvočlani bend iz Niša i bavi se autorskim radom od samog početka nastanka. Bend je svoj umetnički zanos započeo na jesen 2017. godine kao neformalni duo i posle nekoliko pokušaja da se neko nadoveže sa bas gitarom odlučuje se da ostane dvočlanoj formi koju čine Dušan Nikolić na gitari i vokalu i Filip Pešić na bubnjevima. Verovali ili ne… Grupa je dvočlana! Još jedan razlog vredan pažnje!

Inače, ova grupa iza sebe već ima jedan spot za pesmu  istina i proctor” koju je kao ovaj spot za pesmu Demento mori”, radila ekipa iz Negotina - “Krajina Film Production”. Sa Filipom Paraskevićem kao montažerom i kamermanom u režiji Ivana Stevića i izvršnim producentom Ivanom Aleksandrovićem.

Süpersolid je od 2018. godine postao koncertno aktivan na brojnim festivalskim kao i klubskim svirkama širom Srbije, od istaknutijih nastupa izdvaja se onaj u niškom feedbacku kao predgrupa legendarnom James Legu, kao i nastup na zemunskom Muzik festivalu 2021. godine. Bend karakteriše energična svirka, promenljive forme i ritmovi uz koje je lako zaigrati kao i raznovrsni slikoviti, satiricni iskreni tekstovi koji lako zapadaju za uvo. Bend uveliko snima svoj album prvenac koji bi trebao biti objavljen do jeseni ove godine, a do tad publika može očekivati još koji spot. Naime, grupa Supersolid jesu dragi prijatelji, fini momci koji svoj umetnički zanos ispoljavaju do granice sveprisutnog.

U podnaslovu teksta nismo sarkastični kada kažemo da je April u Nišu Nova godina. Ostavljam dragom prijatelju Danielu Tikvickom da poetski pristupi apstrahovanju ovog genijalnog rock sastava.

Novi spot i pesma "Demento mori" niškog dvojca Süpersolid, u oštroumnom poigravanju sa slavnom izrekom "memento mori", govori i prikazuje koliko se kratko pamte i još brže zaboravljaju lepi, značajni trenuci u životu i borbi kroz isti. Oni se menjaju za divlju igru priproste zabave i veštačkog naleta adrenalina koji ostavljaju za sobom praznu ljušturu i um, koji ne ume da zapamti išta sem činjenice da je propast već zakucala na vrata. Pitanje je koliko ko želi ili može da zapamti ili zaboravi - na kraju, oprosti sebi i drugima.” (Daniel Tikvicki – Librarion Records and Fanzines).

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika